Batman büyükşehir mi oluyor? Belediyeye asılan tabela 'Erdoğan mı açıklayacak?' dedirtti

Batman büyükşehir mi oluyor? Belediyeye asılan tabela 'Erdoğan mı açıklayacak?' dedirtti

Batman'da yeni yapılan belediye binasına asılan 'Batman Büyükşehir Belediyesi' tabelasının 'Büyükşehir' kısmı, sosyal medyada yapılan 'Büyükşehir olduk' paylaşımlarının ardından perdeyle kapatıldı. Vatandaşlar, 21 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehre geleceğini ve bir miting düzenleyeceğini hatırlatarak, acaba müjdeyi onun mu vereceğini merak ettiklerini ifade etti. Belediyeden yapılan açıklamada ise tabelanın 'motive' amaçlı asıldığı ifade etildi.

Batman'ın Bahçelievler Mahallesi 1620'nci Sokak'ta bulunan yeni yapılan ve açılışı yaklaşan 6 katlı Batman Belediyesi hizmet binası, son günlerde şehirde büyük bir heyecanın kaynağı haline geldi. Binanın cephesine asılan "Batman Büyükşehir Belediyesi" tabelası, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve Batmanlılar arasında "Büyükşehir olduk" paylaşımlarına sebep oldu.

8863999.jpg

'ERDOĞAN MI AÇIKLAYACAK' BEKLENTİSİ

Ancak, tabela gündeme geldikten sonra Batman Belediyesi tarafından hızla bir adım atıldı ve "büyükşehir" kelimesi perdeyle kapatıldı. Bu hamle, şehirdeki vatandaşlar arasında merak uyandırdı ve önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart'ta gerçekleştireceği ziyarette müjdeyi vereceği beklentisi oluştu.

8864000.jpg

BELEDİYEDEN İLK AÇIKLAMA

Batman Belediyesi'nin tabela konusundaki açıklamasında, "Batman'ın gelecek 50 yılını planlama ve inşa etme sürecini ifade eden ‘Batman, Türkiye’ye model olacak ve Büyükşehir’e giden yolun taşlarını tek tek döşüyoruz’ konseptine uygun olarak hayata geçirilmekte olan her projede olduğu gibi hizmet binalarında da aynı bakış açısına sahibiz." denildi. Açıklamada, tabela değişikliğinin bir motivasyon unsuru olduğu ve Batman'ın gelecekte büyükşehir statüsüne kavuşacağına olan inancı yansıttığı vurgulandı.

8864002.jpg

Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses ise, büyükşehir olmak için gereken nüfusun 750 bin olduğunu belirtti ve bu sayının aşılması durumunda TBMM'nin kanun çıkarması gerektiğini ifade etti. Şenses, büyükşehir olmanın şehre sağlayacağı avantajların dezavantajlardan daha fazla olduğunu dile getirdi.

VATANDAŞLARDA HEYECAN YARATTI

Yerel gazeteci Bulut Kutlu, "Batman Belediyesinin hizmet binasına Büyükşehir Belediyesi yazısının yazılması bizde de, halkta da bir heyecan yarattı. ‘Acaba’ dedirtti. 21 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek. Bir miting düzenleyecek. Acaba müjdeyi o mu verecek? Bekleyeceğiz, göreceğiz." şeklinde konuştu.

8864003.jpg

Ancak, bazı esnaf ve vatandaşlar, büyükşehir olmanın getireceği ekonomik yüklerden endişe duyduklarını ifade ettiler. Esnaf Veysi Akyüz, Batman'ın büyükşehir olmasını istemediğini belirterek, "Büyükşehir yazısı saklanmış bir şekilde. Ne zaman açılacağını bilmiyoruz. Bakıp, göreceğiz artık." dedi.

Batman'da belediye binasındaki tabela değişikliği, şehirdeki vatandaşlar arasında büyük bir heyecan ve tartışma yarattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN