Alevler piknik tüpünden sıçradı: 'Çay keyfi' 20 dönüm araziye bedel oldu

Alevler piknik tüpünden sıçradı: 'Çay keyfi' 20 dönüm araziye bedel oldu

Özellikle yaz mevsimlerinde kurak ve sıcak bölgelerde dikkatsizlik sonucunda doğa, ağır bedeller ödeyebiliyor. Bir vatandaşın çay demlemek üzere ateşlediği piknik tüpünden sıçrayan alev tarlayı yaktı. Büyüyen alevler 20 dönümlük araziyi kül etti.

Dikkatsizlikler ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Burdur’da çay demlemek için yakılan piknik tüpünden sıçrayan alevlerin otları tutuşturması sonucu çıkan yangında 20 dönüm tarım arazisi yanarak kül oldu. Yangın Burdur’un Tefenni ile Çavdır ilçesi arasında Kuruçova mevkiinde meydana geldi.

kapak-004.jpg

KENDİSİ SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTI, BAŞARILI OLMADI

Edinilen bilgilere göre çalışmak için gittiği tarlasında piknik tüpü üzerinde çay demleyen bir kişinin yaktığı tüpten çıkan alevlerin tarlaya sıçraması sonucu yangın çıktı. Yangını kendi çabalarıyla söndürmeye çalışan tarla sahibi başarılı olamayınca 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu.

kapak-005.jpg

20 DÖNÜM ARAZİ KÜL OLDU

İhbar üzerine bölgeye Gölhisar, Çavdır ve Tefenni İlçelerinden Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin ve vatandaşların traktörleriyle müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü.Yangında yaklaşık 20 dönüm tarım arazisi yanarak kül oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN