YÖK'ten denklik kararı: YKS şartı kalkıyor

YÖK'ten denklik kararı: YKS şartı kalkıyor

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde en iyi eğitim veren üniversitelerden mezun olan öğrencilere yönelik denklikle ilgili yeni bir düzenleme getirildi. Dünya sıralamalarında ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olan öğrencilere, Türkiye'de eğitim görmüş öğrencilere tanınan denklik hakkı doğrudan sağlanacak. İlk bin sıralamasında yer alan üniversitelerden mezun olanlarda YKS’ye girme şartı da olmayacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim almış olan öğrencilerin diplomalarının Türkiye'de tanınması ve denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenleme yayınladı. 15 Mart 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği"nde yapılan değişiklik için uygulamada bazı tereddütlerin giderilmesini amaçlandığı ifade edildi.

İLK BİNE GİRENDE YKS ŞARTI ARANMAYACAK

Belirlenen usul ve esaslara göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar için denklik işlemlerinde kolaylıklar getiriliyor. Artık bu üniversitelerden mezun olanlar, YKS'ye girmek zorunda kalmadan Türkiye'de denklik alabilecekler.

TIP, DİŞ HEKİMLİĞİ, ECZACILIK VE HUKUK PROGRAMLARI DA DAHİL

YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan sıralamalarda ilk 400'de yer alan yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere tüm programlardan doğrudan denklik alabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN