LGS başvuruları bugün sona eriyor

LGS başvuruları bugün sona eriyor

Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresi bugün sona erecek.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı sonunda yapılacak olan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav için başvurular bitiyor. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleşmek isteyen öğrencilerin katılabileceği sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Sınavın kapsamı Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, matematik ve fen bilimlerini içerecek şekilde belirlendi. Giriş belgeleri 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda açıklanacak ve sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN