Köylerde babaannelerin hazırladığı lezzet dünyaya yayıldı! Bir kaşık tadan kiloyla alıyor: 120 TL'den lezzet ve şifa saçıyor

Köylerde babaannelerin hazırladığı lezzet dünyaya yayıldı! Bir kaşık tadan kiloyla alıyor: 120 TL'den lezzet ve şifa saçıyor

Geleneksel lezzetler arasında yer alan ve köylerde baba annelerin hazırladığı o lezzet resmen dünyaya yayıldı. Bir kaşık tadına bakan kiloyla satın alıyor. Bir yandan lezzet bir yandan şifa deposu. İşte detaylar…

İnsan sağlığı için faydalı birçok besin kaynağı bulunurken bazı besinler içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok faydayı aynı anda sağlayabiliyor. Bunlardan biri de köylerde baba annelerin özenle hazırladığı o şifalı lezzet. Sofraların adeta vazgeçilmezleri arasında yer alan ve vücuda birçok etkisiyle bilinen o lezzet bir kere tabanların damağında kalıyor.

yeni-proje-1-002.jpg

DÜNYAYA YAYILAN ŞİFA

Çoğu kişinin alışık olduğu lezzetler arasında bulunan dut sirkesi, özellikle köylerde ağaçtan toplanan tutumlarla sık sık yapılıyor. Halihazırda sirkenin faydaları bir de dut ile birleşince her gün düzenli tüketen resmen vücudunu koruma altına alıyor. Köyde bedavaya yapılan bu sirke dışarda 120 liradan satılıyor. Sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekmesinin yanı sıra yüzyıllardır Asya ve Akdeniz mutfağında kullanılıyor.

yeni-proje-2-002.jpg

ÖKSÜRÜK İÇİN ETKİLİ ÇÖZÜM

Dut sirkesini bir bardak ılık suyun içine karıştırarak ya da aç karnına bir tatlı kaşığı içerek tükettiğiniz takdirde geçmeyen öksürükten kurtulmanız oldukça mümkün. Bunun yanı sıra balgam söktürmeye yardımcı olması ve ciğerlerdeki dolulukla ardan kurtulması ile de bilinen dut sirkesi salatalarda da sık sık kullanılıyor.

yeni-proje-3-003.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNDEN KAN DOLAŞIMINA…

Dut sirkesinin içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sindirim sistemi sağlığını destekliyor. Söz konusu bu probiyotikler bağırsaklardaki sağlıklı bakteri dengesini korurken sindirim sorunlarını en aza indiriyor. Bununla kalmayarak kan şekerini dengelemeye de yardımcı oluyor. İçerdiği asetik asit, glisemik yanıtı düzenler ve kan şekerinin ani yükselip düşmesini önler. Bu nedenle, düzenli olarak dut sirkesi tüketmek, diyabet yönetimine yardımcı olabilir.

yeni-proje-4-004.jpg

HEM KİLO KONTROLÜ HEM SAĞLIKLI CİLT

Diyet listelerine giren dut sirkesi kilo verme sürecini destekliyor. İçerisinde bulunan asetik asit metabolizmayı hızlandırırken iştahı kontrol altına alıyor ve yağ yakımını kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra cilt sağlığı için de oldukça faydalı olan dut sirkesi, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin PH dengesini koruyor, akne ve sivilce oluşumunun önüne geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN