Sakın güzelliğine aldanıp koparmayın! Koparan yandı: Cep yakan ceza kesiliyor

Sakın güzelliğine aldanıp koparmayın! Koparan yandı: Cep yakan ceza kesiliyor

Doğanın güzelliklerinden biri de o ilimizde yetişiyor. Nisan ayından kasım ayına kadar güzelliğini sergileyen bu çiçekleri koparan yandı! Sakın güzelliğine aldanıp koparmayın! Koparanlara yazılan ceza ateş pahası...

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan Nilüfer Gölü, açan beyaz renkli nilüfer çiçekleriyle doğaseverlere görsel bir şölen sunuyor. Ancak, koruma altındaki bu çiçekleri koparanlara yüksek miktarlarda ceza kesiliyor.

LOTUS ÇİÇEĞİNİ KOPARAN YANDI

Resim

Biga ilçesine bağlı Kalafat köyünde bulunan 2 dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü, bölgenin turizmine önemli katkılar sağlıyor. 'Lotus' çiçeği olarak da bilinen nilüfer çiçekleri, yaklaşık 1 metre uzunluğundaki saplarıyla suyun dibinde çamurda kökleniyor. Nilüfer çiçeklerinin tohumlarının Amazon ormanlarından göçmen kuşlar tarafından taşındığı düşünülüyor. Geceleri kapanıp suyun altına gömülen nilüfer çiçekleri, güneşin doğuşuyla birlikte tekrar su yüzeyine çıkarak eşsiz bir manzara oluşturuyor.

387 BİN 141 TL CEZA KESİLİYOR

Nisan ayının başından kasım ayının son günlerine kadar açan nilüfer çiçekleri, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Ancak, bu eşsiz güzelliklerin korunması için alınan sıkı önlemler var. Nilüfer çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği koruma amacıyla 387 bin 141 TL ceza kesiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN