Sürücüsüz arabalar yolu kapattı! Otonom sürüş perişan etti: Trafik durma noktasına geldi

Otonom sürüşün gittikçe yayıldığı günümüzde Amerika'da otonom taksiler hayata geçmiş durumda. Ancak otonom taksiler orada yolu kapattı. Trafiği durma noktasına getirdi. En sonunda çözüm olarak insanlar araçların başına geçti...

San Francisco'da, otonom araçlarla ilgili ilginç bir olay yaşandı. 7 adet Waymo robot taksinin otoban girişinde yolu tıkaması, dikkatleri üzerine çekti. Firmanın trafik güvenliğini riske atmak istememesi nedeniyle, otobana girmeme kararı alan Waymo'nun araçları, trafiği bir süre boyunca durma noktasına getirdi.

Waymo, otobana girmeye henüz hazır olmadığı için taksilerini bu alana sokmamaya karar vermişti. Ancak San Francisco'daki yetkililerin verdiği otobana girme izniyle birlikte, bu karar geçici bir süre için askıya alınmıştı. Firma, aceleci davranmamak adına otobana girmekten kaçındı ve trafiği tehlikeye atmamak için taksilerini bekletti. Trafik konileri ile ayrılmış bir yola giren Waymo araçları, hareketsiz kaldı. Çünkü yolun tek çıkışı otobana gidiyordu.

Olayın yaklaşık yarım saat sürdüğü ve Waymo'nun hızlı bir şekilde "insan sürücüler" göndererek sorunu çözdüğü belirtildi. Bazı sürücülerin ise araçların arkasında sıkışıp kaldıkları trafik konilerini kendi çabalarıyla kaldırarak tıkanıklığı aştığı görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir