Filyos Çayı'nda bir yıl önce cesedi bulunmuştu... Dina'nın davasını büyükelçilik takip edecek

Filyos Çayı'nda bir yıl önce cesedi bulunmuştu... Dina'nın davasını büyükelçilik takip edecek

Karabük’teki Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Dinabongho Ibouanga’nın ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti. Dina'nın ölümü ses getirirken, konuya ilişkin davayı büyükelçiliğin takip edeceği ileri sürüldü.

Karabük'ün Filyos Çayı'nda geçtiğimiz yıl cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Dinabongho Ibouanga'nın ölümüyle ilgili dava süreci devam ediyor. Gabon Dışişleri Bakanlığı, Ibouanga'nın ailesine gönderdiği yazıda, Türkiye'deki dava sürecinin bundan sonra Gabon Büyükelçiliği tarafından takip edileceğini bildirdi.

TÜRKİYE'DEKİ DAVA SÜRECİ TAKİP EDİLECEK

Geçen yılın aynı döneminde Filyos Çayı'nda bulunan Ibouanga'nın ölümü, olayın ardından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmasına neden olmuştu. Yetkililer, olayın detaylarıyla ilgili bilgi vermezken, Ibouanga'nın ailesi adaletin sağlanması için Türkiye'deki dava sürecinin titizlikle takip edilmesini istedi.

yeni-proje.jpg

ÜÇÜNCÜ DURUŞMASI 29 NİSAN'DA

Dina’nın ölümüne ilişkin açılan davanın üçüncü duruşmasının 29 Nisan’da görüleceğini anımsatan Dina için Feministler’den Nil Delahaye, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Dina’nın annesi ve babası, her celsede Dina’nın ölümüyle ilgili karar verilecek olan bu davayı hiç kimseyi tanımadıkları bir yerde, yabancı bir dilde takip etmeye geliyorlar. Gabon devletinin Türkiye’deki temsilciliği tarafından davanın takipçisi olduğunu beyan etmiş olması ailenin geçirdiği bu zor dönemde hiç olmazsa yalnız hissetmesini azaltmış oluyor” dedi.

yeni-proje-1.jpg

NELER OLMUŞTU?

Karabük’te üniversite okuyan Gabonlu Dina’nın cansız bedeni 26 Mart 2023’te Filyos Çayı’nda bulunmuştu. Polis, Ibouanga’nın bir otomobille ormanlık alana götürüldüğü ihtimali üzerinde dururken, 3’ü Türkiye vatandaşı olmayan toplam 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına 7 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, sanık Dursun A. tutuklanmıştı. Dursun A. hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "cinsel istismar" suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN