ACFE'nin raporu özel şirketlerdeki yolsuzluğun boyutunu gözler önüne serdi

ACFE'nin raporu özel şirketlerdeki yolsuzluğun boyutunu gözler önüne serdi

ACFE'nin 2024 mali suistimal raporuna göre, dünya genelinde şirketler mali suistimal vakaları nedeniyle 3.1 milyar doların üzerinde kayıp yaşadı.

Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) tarafından yayınlanan 2024 mesleki mali suistimal raporu, 138 ülke ve bölgeden toplanan 1.921 gerçek mali suistimal vakasını analiz ederek, kuruluşların bu suistimaller nedeniyle ortalama 1,5 milyon dolar kaybettiğini ortaya koydu.

Bu vakalar sonucunda dünya genelindeki şirketlerin toplam kaybı 3.1 milyar doları aştı.

MALİ SUİSTİMALLERİN ETKİSİ ARTIYOR

Rapora göre, mali suistimaller her geçen yıl artış gösteriyor ve kuruluşlar gelirlerinin yaklaşık yüzde 5'ini bu yüzden kaybediyor. Latin Amerika ve Karayipler bölgesi, medyan kayıp miktarıyla 250.000 dolar ile en yüksek kaybın yaşandığı bölge olarak öne çıkarken, Asya-Pasifik ve Doğu Avrupa ve Batı/Orta Asya bölgeleri de 200.000 dolarlık kayıplarla bu sıralamada yer alıyor. Ülkeler bazında ise Hindistan, Güney Afrika ve Nijerya en fazla mali suistimal vakasının görüldüğü ülkeler arasında.

'ŞEFFAFLIK ÇOK ÖNEMLİ'

Araştırma, mali suistimallerin çoğunun çalışanlar tarafından yapılan bildirimlerle tespit edildiğini ve bu durumun, kurum içi şeffaflığın ne kadar hayati olduğunu gösterdiğini vurguluyor. Remed Etikhat Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Begüm Akçal, şirket değerlerinin ve itibarının korunması için iç şeffaflığın sağlanmasının önemine dikkat çekiyor ve bu konuda kurumsal etik süreç danışmanlığı ve etik hat hizmetleri sunduklarını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN