CNG ile çalışan motosiklet görücüye çıkıyor! Yüzde 65 daha masrafsız... İlk görüntüler ortaya çıktı

CNG ile çalışan motosiklet görücüye çıkıyor! Yüzde 65 daha masrafsız... İlk görüntüler ortaya çıktı

Compressed Natural Gas (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) ile çalışan motosiklet görücüye çıkıyor! Motosiklet tutkunları buna bayılacak! Yakıt masrafını yüzde 65 oranında azaltıyor. İlk görselleri ortaya çıktı, o tarihte geliyor...

Bajaj Motors, CNG ile çalışan ilk motosiklet modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Compressed Natural Gas (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) ile çalışacak olan bu motosiklet, 18 Haziran'da resmi olarak tanıtılacak.

DÜŞÜK EMİSYON ORANI İLE DAHA ÇEVRECİ

CNG nedir diye soranlar için, BRC Türkiye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Açılımı Compressed Natural Gas olan CNG, dilimizde sıkıştırılmış doğal gaz anlamına gelmektedir. Doğada gaz formunda bulunan metan, 3000 ile 3600 PSI arası değerlerde basınca dayanıklı bir tanka sıkıştırılır. Bu işlemin ardından, araçlarda kullanılabilecek saflıkta yüksek yanıcılık oranına sahip CNG oluşur. Bu sayede ilgili gaz kullanıma hazır hale gelir. CNG, gaz formunda olduğundan dolayı hacmi oldukça yüksektir. Depolama alanı yetersizliğinden ötürü, küçük araçlarda kullanımı yaygın değildir. Düşük emisyon oranı ve çevreciliğinden dolayı ülkemizde CNG kullanımı yoğun bir şekilde toplu taşıma araçlarında yapılmaktadır. Bu sayede yolcular daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde gidecekleri yere ulaşabilmekte ve karbon ayak izleri azaltmaktadır.”

YAKIT MASRAFI YÜZDE 65 ORANINDA DÜŞECEK

LPG’ye göre avantajlı olmasından dizel araçlarda da kullanıma uygun olduğu belirtilen CNG’yi temel alan ilk motosiklet, aktarılan bilgilere göre, Hindistan merkezli Bajaj Auto tarafından uzun zamandır hazırlanan prototiplerle gerçek yollarda test ediliyor. Benzinli motora nazaran karbon monoksitte yüzde 75 azalma sağlayan CNG motosikletin, CO2 emisyonlarında da önemli bir düşüş getirdiği ve şirketin açıklamasına göre işletme maliyetinde (Yakıt masrafı) yüzde 50 ile 65 oranında azalma sağlama potansiyeli olduğu belirtildi.

Önceki açıklamalarda motosikletin tanıtımının 2025 yılına kalacağı söyleniyordu. Ama son açıklamayla birlikte 2024 yılını kaçırmayacağı belirtildi. CNG’li motosiklet, standart bir tasarıma sahip olacak ve yüksek ihtimalle ilk aşamada sadece Hindistan pazarında satılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN