İranlılar gözünü o bitkiye dikti! Bir tane bile koparana rekor ceza... Çuval çuval toplayınca öyle bir ceza yazıldı ki...

İranlılar gözünü o bitkiye dikti! Bir tane bile koparana rekor ceza... Çuval çuval toplayınca öyle bir ceza yazıldı ki...

Yaban hayatın ve doğanın korunması çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Ekipler İranlıların topladığı bitkiyi fark edince öyle bir ceza yazdı ki... İranlılar gözünü o bitkiye dikti! Yazılan ceza dudak uçuklattı ne 50 bin ne 100 bin...

Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatının ve doğanın korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

ÜÇ ÇUVAL TESPİT EDİLDİ

Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, rutin yol kontrolü sırasında İran uyruklu iki kişinin üç çuvalda çok sayıda dev soğan (Allium Giganteum) bitkisi taşıdığını tespit etti.

Haberin alınmasının ardından bölgeye sevk edilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Gevaş Şubesi ekipleri, doğadan toplanarak tahrip edilen bitkilere el koydu. Yumrularıyla birlikte çıkarıldığı ve doğaya zarar vererek toplandığı belirlenen bitkiler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Flora Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Ünal'a teslim edildi.

774 BİN 282 LİRA PARA CEZASI YAZILDI

İzinsiz toplandığı belirlenen bitkilerin muhafaza altına alınmasının ardından, İran uyruklu iki şüpheliye biyoçeşitliliği tahrip ettikleri gerekçesiyle 774 bin 282 lira idari para cezası uygulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN