36 Milyar TL'lik piyangonun kazananı belli oldu

36 Milyar TL'lik piyangonun kazananı belli oldu

ABD'de düzenlenen "Mega Millions" piyangosunda 36 milyar TL'yi aşan büyük ikramiye, New Jersey eyaletinden bir talihliye çıktı. CNN'in haberine göre, yaklaşık 1,13 milyar dolarlık ikramiye, ABD tarihinin beşinci büyük ikramiyesi olarak kayıtlara geçti.

Yaklaşık 4 aydır devreden olan piyango çekilişinde, şanslı sayılar 7,11, 22, 29, 38 ve 4 olarak belirlendi. New Jersey'den bir talihlinin tutturduğu bu sayılar, büyük ikramiyenin sahibi olmasını sağladı.

Çekilişte ülkenin farklı bölgelerinden 13 kişi de ilk 5 topun sayılarını tutturarak en az 1 milyon dolarlık ödül kazandı. New York'ta ise bir kişiye 2 milyon dolarlık ikramiye isabet etti.

Büyük ikramiyenin kazananı, ödülün yıllık ödenmesini kabul ederse 1,13 milyar doların tamamını, toplu halde ödeme tercih etmesi durumunda ise 537,5 milyon dolara sahip olacak.

ABD'nin 34 eyaletinde, başkent Washington'da ve Virgin Adaları'nda oynanan "Mega Millions" piyangosunun son büyük ikramiyesi 8 Aralık 2023 tarihinde kazanılmıştı.

Ülke tarihinde en büyük piyango ikramiyeleri ise Kasım 2022'de, 2,04 milyar dolarlık ve Ocak 2016'da 1,586 milyar dolarlık Powerball çekilişlerinde dağıtılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN