Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Türk finali: Eczacıbaşı ve VakıfBank karşı karşıya

Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Türk finali: Eczacıbaşı ve VakıfBank karşı karşıya

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda bir ilk gerçekleşti. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, yarı finalde Çin'in Tianjin Bohai Bank ekibini 3-0 yenerek finalde Eczacıbaşı Dynavit'in rakibi oldu. İki Türk ekibinin karşı karşıya geleceği final maçı yarın TSİ 14.30'da oynanacak.

2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finalin adı 'Türkiye' oldu.

Temsilcimiz VakıfBank, 2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde Çin temsilcisi Tianjin Bohai Bank ekibini yenerek finale yükseldi. Sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan VakıfBank, Brezilya'dan Dentil Praia Clube ekibini 3-1 yenerek finale adını yazdıran Eczacıbaşı ile eşleşti.

KUPA TÜRKİYE'NİN

Bu eşleşmeyle Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın finalinde ilk kez iki Türk takımı karşı karşıya gelecek. Karşılaşmada sonuç ne olursa olsun kupa Türkiye'nin olacak.

Namağlup iki Türk takımı arasındaki maç yarın Türkiye saati ile 14.30'da oynanacak.

Eczacıbaşı ile VakıfBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon finalde karşı karşıya gelmişti. İki ekibin mücadelesinden galip çıkan taraf VakıfBank olmuştu.

'YARIN BU MAÇI EN RAHAT BİZ İZLEYECEĞİZ'

Tarihi başarıyla ilgili TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eczacıbaşı ve VakıfBank'ı tebrik ederek, "Camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun. 2023'te, Cumhuriyet'imizin 100. yılında milli takımımız tarihi günler yaşattı. Bunlara bir yenisini de kulüplerimiz ekledi. Tarihimizde ilk kez iki Türk takımı Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda final oynayacak. Yarın bu maçı en rahat biz izleyeceğiz. Çünkü kupa Türkiye'ye gelecek." diye konuştu.

Üstündağ, VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit'in 2022-2023 sezonunda CEV Şampiyonlar Ligi'nde de final oynadığını hatırlatarak, "Geçen sezon Avrupa'da da bu tarihi gün yaşandı. İtalya'nın Torino kentinde oynanan Süper Final'de iki Türk takımı final oynadı, kupa yine ülkemize geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarılarla gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

VAKIFBANK 3 - 0 TIANJIN

Çin'in Hangzhou kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonanın yarı final müsabakasında maça iyi başlayan sarı-siyahlı takım, Gabi ve Frantti ile skor üretti. Skor üstünlüğünü elinde bulunduran VakıfBank, buna rağmen ilk bölümde rakibinin direncini kıramadı. 14-12'den sonra üst üste bulduğu sayılarla farkı açan VakıfBank, seti 25-16 aldı.

İkinci sete daha iyi başlayan taraf, ev sahibi ülke temsilcisi oldu. Sette 15-10 geri düştüğü rakibi karşısında 6-0'lık seri yakalayan sarı-siyahlı takım, 16-15 öne geçti. Cansu'nun etkili servisleri, Gabi ve Thompson'un sayılarıyla üstünlüğünü bırakmayan VakıfBank, seti 25-23 alarak skoru 2-0 yaptı.

Üçüncü sette de baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan VakıfBank, rakibinin direncine rağmen bu bölümü 25-23, maçı da 3-0 kazandı. Şampiyonada çıktığı 3. maçı da set vermeden kazanan VakıfBank, adını finale yazdırdı.

Sarı-siyahlı ekipte kaptan Gabi, altığı 17 sayıyla galibiyetin mimarlarından oldu. Thompson 14, Frantti ise 13 sayıyla galibiyete katkı verdi.

VAKIFBANK'TAN REKOR

VakıfBank, B Grubu'nu namağlup lider tamamladı. Temsilcimiz, Sport Center ve Dentil Praia Clube'yi 3-0 mağlup etti. Böylece sarı siyahlılar üst üste 7'inci toplamda ise 9'uncu kez yarı finale yükseldi.

VakıfBank, rakibini yendi ve kendisine ait olan "en çok finale yükselen" takım rekoru da geliştirdi.

Şimdiye kadar 4 kez mutlu sona ulaşan sarı siyahlılar, 6 kez adını son iki takım arasına yazdırmıştı. Bu rakamı 7'ye yükseltti. Temsilcimiz, Tianjin'i mağlup ederek Imoco Volley ile birlikte üst üste 3 kez finale çıkan 2 takımdan biri de oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN