Scope, Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitife çevirdi

Scope, Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitife çevirdi

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltti. Bu değişiklik, Türkiye'nin ekonomik istikrarına ve borç ödeme yeteneğine olan güvenin arttığını gösteriyor

Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitife çevirdi. Türkiye'nin uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notu "B-" yerel para cinsinden notu "B" olarak teyit edildi. Ekonomim'in haberine göre, açıklamada görünümün revize edilmesinin, ekonominin kademeli olarak yeniden dengelenmesini destekleyen, daha kalıcı ve daha kısıtlayıcı bir politika duruşu sergilenmesi gösterildi.

Pozitif görünüm, Türkiye'nin borçlanma maliyetlerini düşürmesine ve uluslararası sermaye piyasalarına erişimini kolaylaştırmasına yardımcı olabilir. Daha düşük borçlanma maliyetleri ve artan yatırımlar, uzun vadede ekonomik büyümeyi teşvik edebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN