Adana'da nadir bilinen bir doğa harikası! Dünyanın dört bir yanından onu görmeye geliyorlar: 4 bin yıllık, boyu 20 metre

Adana’ya bağlı Aladağ ilçesinde nadir bilinen bir doğa harikası! Bölgeyi ziyarete gidenle onu görmeden dönmüyor! Dünyanın dört bir yanından 4 bin yıllık sarmaşığı görmeye geliyorlar. Koruma altına alınan sarmaşığın boyu 20 metre...

Adana'nın Aladağ ilçesinde, doğal güzellikleriyle ünlü olan bölgede, koruma altındaki 4 bin yıllık orman sarmaşığı görenleri büyülüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından anıt ağaç olarak tescillenen bu sarmaşık, asırlara meydan okuyan kökleri ve yeşil dokusuyla adeta bir doğa harikası olarak öne çıkıyor.

20 METRE UZUNLUĞUNDA, 23 METRE GENİŞLİĞİNDE

4 bin yıllık sarmaşık görenleri mest ediyor

Meydan Yaylası Bığbığı mevkiinde bulunan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken dev sarmaşık, boyu 20 metre, taç genişliği 23 metre, çapı ise 2.3 metre olarak ölçülüyor. Bin 222 rakımda hala yeşermeye devam eden bu sarmaşık, sadece ilçeye değil, bölgeye gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Özellikle suyun doğayla buluştuğu alanlarda oluşturduğu görsel şölen, ziyaretçilerin hayranlıkla izlediği manzaralar arasında yer alıyor.

4 bin yıllık sarmaşık görenleri mest ediyor

Yıllara meydan okuyan ve herkesin görmeye geldiği bu dev sarmaşığın önemine dikkat çeken Sinan Koyuncu, “4 bin yıllık bir ağaç. Herkes bölgemize bu ağacı görmeye geliyor. Doğa harikası” şeklinde konuştu.