İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa yarın akşam hazır olun! Dalga dalga yola çıktı... Salı günü Türkiye'ye giriş yapıyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa yarın akşam hazır olun! Dalga dalga yola çıktı... Salı günü Türkiye'ye giriş yapıyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa... Yarın akşam için hazır olun! Dalga dalga yola çıktı! Salı günü ülkeye giriş yapacak! İşte 16 Nisan 2024 hava ülke genelinde durumu...

İlkbaharın ortasından itibaren Türkiye'de hava durumunda önemli bir değişiklik bekleniyor. En son tahminlere göre, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası ve çöl tozları yarın akşam Türkiye'ye ulaşacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların yükselmesini öngörürken, aynı zamanda bazı illerde sağanak yağışlar beklediğini belirtti.

SALI GÜNÜ AFRİKA SICAKLARI GELİYOR

El Nino ne demek, Afrika sıcakları Türkiye'ye ne zaman geliyor? Dikkat hava sıcaklıkları El Nino ile 45 dereceyi bulabilir! - Son Dakika Haberler

Hava Forum hesabından yapılan paylaşımlarda, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası ve çöl tozlarının Türkiye'ye doğru ilerlediği uyarısı yapıldı. Salı akşamı itibarıyla ülkeye giriş yapması beklenen bu hava koşulları, sıcaklıkların artmasına neden olacak.

Özellikle çarşamba günü, birçok ilde 30 derecenin üzerinde sıcaklıklar öngörülüyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde termometrelerin 30 dereceyi geçmesi bekleniyor.

Ancak sıcaklıklardaki artışın yanı sıra, bazı illerde sağanak yağışlar da bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

hava-001.webp

Ayrıca Marmara ve iç bölgelerde pus ve yer yer sis oluşabileceği, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesi bulunduğu da belirtiliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların artarak devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esmesi öngörülürken, güneydoğu kesimlerinde güneyli rüzgarların etkili olabileceği ifade ediliyor.

Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek rakımlı bölgelerinde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Bu bölgelerde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN