3 ülke de Türklere kapılarını kapattı! Akın akın gidiyorduk

3 ülke de Türklere kapılarını kapattı! Akın akın gidiyorduk

Türk vatandaşlarının Schengen vize başvurularındaki ret oranları, tarihi zirvelere ulaşarak yüzde 20’ye yaklaştı. Üstüne 3 ülke de Türklere kapılarını kapattı…

Türkiye’den Avrupa ülkelerine yapılan vize başvurularında artan ret oranları, Türkiye’nin son yıllarda artan vatandaşlık satışları ve Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki siyasi gerilimlerle bağlantılı görülüyor.

Bu durum, Türkiye’deki yüksek enflasyon oranları ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle zaten baskı altında olan yerli turistler arasında da rahatsızlık yaratıyor. Birçok Türk vatandaşı, yerel fiyatların yüksekliği nedeniyle tatil için daha uygun maliyetli olan Avrupa ülkelerine gitmeyi tercih ediyor. Ancak, İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkeler yoğun talebi gerekçe göstererek Mayıs sonuna kadar vize başvuru randevularını kapattı.

img-5583.jpeg

Bu ülkelerin vize başvurularını durdurma kararı, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları arasında hayal kırıklığı yaratırken, alternatif randevu tarihleri sunan diğer Avrupa ülkelerine olan ilgi artıyor. Türkiye’den Avrupa’ya vize başvurusu yapmak isteyenler, bu gelişmeler ışığında başka ülkelerdeki vize randevu durumlarını araştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN