Yeni evli çiftlere müjde! 150.000 TL kredi anında verilecek

Yeni evli çiftlere müjde! 150.000 TL kredi anında verilecek

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından heyecan verici bir müjde verildi. Yeni evlenecek çiftler için özel bir evlilik kredisi programı başlatıldı. Bu program sayesinde genç çiftler, hayallerindeki evliliği daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre, yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceği belirtildi. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında çocukların eğitimi ve aile kurumunu destekleyen diğer hizmetlerin de destekleneceği ifade edildi.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

fgh.jpg

Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile uyum içinde olan bu üç unsurlu program, çalışma hayatında yer almayı engellemeyecek bir düzeyde dengelenmiş olacak ve sosyal destek programları, ekonomik ve sosyal etkileri göz önünde bulundurularak gözden geçirilecektir. Aile bütünlüğünü koruyucu ve güçlendirici nitelikleri daha da güçlendirilecektir. Sosyal yardımlardan yararlanma koşulları standartlaştırılacak, annelerin yanı sıra babaların da esnek çalışma imkanları genişletilecektir. Evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden korumak için tedbirler alınacaktır.

Ancak, henüz bu evlilik kredisine başvuruların başladığına dair resmi bir tarih açıklanmadı. Başvuru tarihine ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşıldığında, belirtilen tarihler ve gereken şartlar açıklanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN