Tarladan çıktı, satış başladı! Tezgahta 15 İstanbul’da 33 TL: Yazın müjdecisi artık bol bol satışta

Tarladan çıktı, satış başladı! Tezgahta 15 İstanbul’da 33 TL: Yazın müjdecisi artık bol bol satışta

Bolu’da, Akdeniz bölgesinde tarladan çıkarılan patateste satış başladı. Yazın müjdecisi olan patates, tezgahta 15 İstanbul’da 33 TL’ye satılıyor…

Türkiye’de patates deyince akla ilk gelen yerlerden olan Bolu’da, patatesler tezgahtaki yerini alırken, 16 liradan satışa sunuldu. Akdeniz bölgesinden gelen patatesin kilosu ise 20 lira olarak belirlenirken, İstanbul’un pazarlarında fiyatı yaklaşık 33 lira olarak belirlendi.

Bolu’nun İhsaniye Mahallesi’nde de her hafta Pazartesi günü kurulan pazarda yeni mahsul patatesler tezgaha çıktı. Eylül ayının mahsulü olan kışlık patatesler pazarda 16 liraya satılırken, yeni patatesler ise 20 liradan alıcı buldu.

boluda-patates.jpg

Adana’nın Çukurova ilçesinde hasat edilen patateslerin Bolu pazarına ulaştığını söyleyen pazarcı İsmail Metin, “Hamdolsun yazın müjdecisi tezgahlara geldi. Fiyatlar biraz geriye çekildi. Tezgahlarımızda bulunan eylül ayının mahsulü Bolu patatesleri bitmemişti. Yeni patatesin de hasadı başlayınca ikisi birden çakıştı. 20 liraya yeni patatesi, 16 liraya Bolu patatesini satıyoruz. Yeni patates Adana Çukurova bölgesinden geliyor. Bol bereketli bir sene geçecek diye umut ediyoruz. Bu sene çok patates ekildi. Havaların iyi gitmesinden kaynaklı Adana’da verim çok. Geçtiğimiz yıl 50 ton aldığınız tarladan 75-80 ton ürün alabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

boluda-patates-1.jpg

“10 LİRANIN ALTINA DÜŞMEZ”

Patatesin 10 liranın altında düşmeyeceğini söyleyen Metin,Patates 10 liranın altına düşmez. Maliyetler 10 lira zaten. 10 liranın altına düşerse çiftçi batar. 15-20 lira arasında seyreder diye düşünüyoruz. Ama tüketici belirler bu fiyatları. Bolu patatesi de Ağustos sonu Eylül ayı başında hasat edilmeye başlanır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN