Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuğa ihracat yasağı geliyor

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuğa ihracat yasağı geliyor

Kırmızı etten sonra beyaz et fiyatlarında da fahiş artışlar gözlemlenmesi üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, tavuk ihracatına yasak getirmeyi de içeren bir dizi tedbirle fiyatlarda dengeyi sağlamayı hedefliyor.

Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarının artması sonrası beyaz ete yönelen vatandaşlar, burada da fahiş zamlarla karşılaştı. Beyaz ete de zam gelmesiyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

CNN Türk TV'nin aktardığına göre Ticaret Bakanlığı, beyaz etteki fahiş fiyat sorununu çözmek için tavuk ihracatına kısıtlama getirmeye hazırlanıyor.

BAKAN BOLAT: FIRSATÇILARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki fiyat artışlarıyla ilgili son açıklamasında "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz." demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN