Milyonlarca emeklinin beklediği maaş farkı ödemeleri yatırılıyor! Ödemeler bugün başladı!

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş farkı ödemeleri yatırılıyor! Ödemeler bugün başladı!

Emeklilere sevindirici haber geldi! Emekliler için maaş farkı ödemeleri yapılacağı duyuruldu. Ödemeler ne zaman yatacak? İşte merakla beklenen ayrıntılar...

Emeklilere yönelik maaş farkı ödemeleri ile ilgili güzel haberler paylaşıldı. Önceden yapılan %25 zamın ardından, emeklilere %17.55 enflasyon farkı ve 8077 TL seyyanen zam yapılacağı açıklandı. Bu ödemeler, SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklilerini kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

BUGÜN YATIRILDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik zam farkı ödemelerinin gerçekleştirildiği bildirildi. Buna göre, 1 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farkları, toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin banka ve PTT hesaplarına yatırıldı.

SGK açıklamasında, her ay aylık alan emeklilere Temmuz ayında 1 aylık tutarında aylık farkı ödeneceği belirtildi. Üçer aylık dönemler halinde aylık alan emekliler için de durum farklılık gösterdi. Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara Temmuz ayında 1 aylık tutarında aylık farkı yatırılacağı ifade edilirken, Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara Temmuz ve Ağustos olmak üzere 2 aylık tutarında, Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara ise Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 3 aylık tutarında aylık farkı ödemesi yapıldığı bildirildi.

fgd-001.jpg

Bu kapsamda, Temmuz ayında gerçekleşen yüzde 25'lik zamla birlikte en düşük memur maaşının 7 bin 901 lira 66 kuruşa çıktığı ve en düşük memur maaşında bin 945 lira 42 kuruşluk bir artış yaşandığı belirtildi.

Emekli vatandaşlar, 1 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farklarına göre en az bin 945 lira 42 kuruş tutarında zam farkı alacakları bilgisine yer verildi. SGK'nın bu ödemelerle, emekli vatandaşların maddi durumuna katkı sağlamayı hedeflediği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN