Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat: İşte başvuruda en avantajlı tarih! Hesabınıza bir maaş fazla yatacak

Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat: İşte başvuruda en avantajlı tarih! Hesabınıza bir maaş fazla yatacak

Şartları sağlayan vatandaşlar Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SGK) başvuru yaparak emekli maaş alabiliyor. Fakat emeklilik başvurusunun hangi tarihte yapıldığı önem arz ediyor. İşte, emeklilikte en avantajlı başvuru tarihi...

Emekli olacak vatandaşların askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması yapacakların ödeyecekleri paralar, brüt asgari ücretin yüzde 32'si üzerinden hesaplanıyor. Borçlanma başvurusunda bulunacak vatandaşlar, asgari ücret üzerinden ödemelerini gerçekleştiriyor. Ocak ayında başvuranlar yeni asgari ücrete göre ödeme yapacak. Bu da 70 bin TL'yi bulan fazla ödeme anlamına geliyor.

HANGİ AYDA EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERMEK DAHA AVANTAJLI?

Yurt'ta yer alan habere göre, aralık ayının son haftasında emeklilik dilekçesi vermek isteyenler için iki formül bulunuyor. Eğer kıdem tazminatı alacaklarsa ocak ayını beklemekte fayda var. Çalışmıyorlarsa aralık ayında dilekçe verildiğinde ocak ayında maaş alırken ocak ayında dilekçe verildiğinde şubat ayında maaş alınacak ve 1 maaş kaçırılacak. Ancak enflasyon ve büyüme hızına bakıldığında ocak ayında dilekçe verenlerin güncelleme katsayıları biraz daha fazla olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN