Çalışmayan ev hanımlarına müjde! Bakanlık açıkladı, 12 bin TL ödeme yapılacak: İşte aranan şartlar

Çalışmayan ev hanımlarına müjde! Bakanlık açıkladı, 12 bin TL ödeme yapılacak: İşte aranan şartlar

Yeni yılla birlikte geçim sorunu yaşayan vatandaşlara yönelik atılan sosyal destek ödemeleri arttırıldı. Bu doğrultuda beklenen haber ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Çalışmayan ev hanımlarına müjde. Bakanlık son dakika olarak açıkladı. 12 bin TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. İşte çalışmayan ev hanımlarına verilen sosyal destek ödemesi ve aranan şartlar.

2024 yılı itibariyle sosyal destek ödemelerine yeni zamlar geldi. Gelen zamlar sonrası güncel ödeme miktarları merak konusu olurken peş peşe duyurular gelmeye devam ediyor. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı güzel haberi duyurdu. Çalışmayan ev hanımlarına müjde. 12 bin TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Peki, çalışmayan ev hanımlarına devlet desteği başvurusu nasıl yapılır? Çalışmayan ev hanımlarına devlet desteği ne kadar? Ev hanımlarına devlet desteği başvuru şartları neler? İşte çalışmayan ev hanımları için devlet desteğine dair detaylar haberimizde...

BAKANLIK DUYURDU: ÇALIŞMAYAN EV HANIMLARINA DEV ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2024 yılı itibariyle sosyal destek ödemelerini güncelledi. Bu doğrultuda çalışmayan ev hanımlarına güzel haberi verdiler. Çalışmayan ev hanımlarına aylık 2 bin TL ödeme yapılacak. Ödemeler 6 ay sürerken toplamda bakanlık tarafından 12 bin TL ödeme yapılmış olacak.

yeni-proje-2024-04-02t101903-036.jpg

ÖDEMELER NEREDEN YATACAK?

Ev hanımları için yapılacak devlet desteği ödemesi her ay 2 bin TL olarak 6 ay boyunca hesaplara aktarılacak. T.C. kimlik numarası ile çekilecek sosyal yardım ödemelerini ev hanımları PTT ya da Ziraat Bankası şubelerine giderek alabilecek.

yeni-proje-2024-04-02t101852-802.jpg

ÇALIŞMAYAN EV HANIMLARINA YÖNELİK SOSYAL DESTEK BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla yapılacak sosyal yardım ödemesi için ev hanımlarının başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmesi gerekiyor. E-Devlet sisteminden kendilerine ait T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak müracaat sağlamaları gereken ev hanımları kolay ve hızlı şekilde işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN