Sınır dışı planları Almanları da korkuttu: Yabancıların çoğu...

Sınır dışı planları Almanları da korkuttu: Yabancıların çoğu...

Neo Nazi gruplar ve aşırı sağcı AfD’nin (Almanya için Alternatif) Alman vatandaşı olan yabancılar da dahil olmak üzere bütün yabancıları sınır dışı etmeye yönelik gizli planlarından hem Almanlar hem de yabancıların çoğunluğu korkuyor. Konu hakkındaki kamuoyu araştırması ARD televizyonunda yayınlandı.

KARAR/ALMANYA

Aşırı sağcı AfD’li siyasetçiler ve bir grup Neonazinin gizli bir toplantıda konuştuğu yabancıları sınır dışı etme hedefi hala büyük endişeye neden oluyor. Alman devlet televizyonu ARD’de yayınlanan Panoroma isimli bir program için yaptırılan araştırmaya göre hem Almanların hem de yabancı kökenli insanlının yüzde 50’sinden fazlası sınır dışı hedefleri dolayısıyla korku ve endişe duyuyor.

Almanya’da 2022 verilerine göre 23,8 milyon göçmen kökenli insan yaşıyor. Bu toplam nüfusun yüzde 28,7’sini oluşturuyor. Göçmen kökenli insanların 12 milyonu aynı zamanda Alman vatandaşı. Göçmen kökenlilerin büyük çoğunluğu Almanya doğumlu.

Alman vatandaşları anayasal güvence altında. Yani bir Almanın vatandaşlıktan çıkartılamıyor. Ayrıca yasal oturum hakları da kolay kolay iptal edilemiyor. Ancak buna rağmen Potsdam kendindeki “kitlesel sınırdışı’’ planları Almanlar ve yabancılara arasında büyük endişe doğurdu.

ARD televizyonundan yayınlanan Panorama isimli program için yapılan araştırmaya göre göçmen kökenli insanların yüzde 51’i bu planlar dolayısıyla endişe ve korku içinde. Almanlar arasında endişe duyanların oranı ise yüzde 48.

Araştırmaya katılanların yüzde 18’i kitlesem sınırdışı kararları dolayısıyla çok büyük korku duydukların, yüzde 29’u sadece korku duyduklarını ve yüzde 26’sıda endişe duyduklarını açıkladı. Bu planlar nedeniyle hiçbir korku ya da endişe duymadıkların açıklayanların oranı ise yüzde 18.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN