WhatsApp’tan yine kavga çıkaracak özellik! Duyan ayarları kapatmaya koşuyor: Artık o kişiler...

WhatsApp’tan yine kavga çıkaracak özellik! Duyan ayarları kapatmaya koşuyor: Artık o kişiler...

Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp, yepyeni bir özellikle gündeme geldi. Lakin bu defa sevindirmiyor. Bu özelliği duyan kapatmak için ayarlara koşuyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hem Türkiye’de hem dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sık sık yeni güncellemeleri ile teknoloji gündemine geliyor. Söz konusu uygulamayı kullanan milyarlarca insanı yakından ilgilendiren bu özellik ise “sohbet etmeye teşvik” amacıyla kullanıcılara sunulacak. Lakin bu yeni güncelleme bazı kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyecek.

yeni-proje-9-008.jpg

“YAKIN ZAMANLARDA ÇEVRİMİÇİ”

Halk TV’de yer alan habere göre, anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kişileri sohbet etmeye teşvik etmek amacıyla “yakın zamanda çevrim içi” özelliği üzerinde çalışmalara başladı. Söz konusu bu güncelleme ile uygulamada yakın zamanda aktif olan kişiler listelenebilecek.

Bu özellik şu anda WhatsApp'ın Android ve iOS beta sürümlerinde test ediliyor.

yeni-proje-10-008.jpg

BİLİNEN AYARLARDAN FARKLI

Yeni güncelleme kapsamında kullanıcıların aklında bazı soru işaretleri oluştu. Bu özellik o an çevrimiçi olan kişileri göstermiyor. Sadece yakın zamanda çevrim içi olmuş kişilerin anlık bir görüntüsünü sunuyor. Dolayısıyla WhatsApp’ın sohbet çubuğunda bulunan “çevrimiçi” ya da “son görülme” bilgilerinden daha farklı.

yeni-proje-11-006.jpg

Tüm bunların yanı sıra söz konusu bu özellik tamamen ya da kişiye göre kapatılabiliyor. Kapatıldığı takdirde kişiler ne zaman çevrimiçi olduğunuzu göremiyor. Daha önce sohbet etmediğiniz, rehberinize kaydetmediğiniz veya sizi engelleyen bir kullanıcının ne zaman çevrimiçi olduğunu görmeniz mümkün değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN