İngiliz bakan Shapps’ın Odessa ziyareti iptal edilmişti: Nedeni ortaya çıktı

İngiliz bakan Shapps’ın Odessa ziyareti iptal edilmişti: Nedeni ortaya çıktı

İngiltere Savunma Bakanı Shapps’ın bu ayın başlarında Rus işgali altındaki Ukrayna’nın Odessa kentine yapacağı ziyaretin neden iptal olduğu ortaya çıktı. Bakanlık, Rusya’nın seyahat planından haberdar olmasına ilişkin istihbarat uyarısının ardından güvenlik nedeniyle ziyaretin iptal edildiğini duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps’ın bu ayın başında Ukrayna’ya gerçekleştirdiği temasları çerçevesinde planlanan Odessa ziyaretini güvenlik gerekçesiyle iptal ettiği ortaya çıktı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, 7 Mart’ta Polonya’dan trenle Ukrayna başkenti Kiev’e varmış ancak planlanan Odessa ziyareti son anda iptal edilmişti. Duruma açıklık getiren bakanlık, istihbaratın Rusya’nın seyahatten haberdar olduğu konusunda uyarması üzerine iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

‘UKRAYNA’YA DESTEĞE DEVAM’

Adı açıklanmayan bir bakanlık sözcüsü, “Savunma Bakanı kısa bir süre önce Ukrayna’ya yaptığı ziyarette güvenlik nedenleriyle Odesa’ya planlanan ziyareti gerçekleştiremedi” ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık’ın Ukrayna’ya destek vermeye devam ettiğini kaydeden sözcü, “Savunma bakanının ziyareti ve temasları Putin’in saldırganlığı karşısında bu desteğin önemini bir kez daha gösterdi” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN