Domates salçasını eleştirdi! Şirket hemen dava etti: 7 yıl hapisle karşı karşıya

Domates salçasını eleştirdi! Şirket hemen dava etti: 7 yıl hapisle karşı karşıya

Bir kadın sosyal medya hesabından paylaşarak eleştirdiği domates salçası yüzünden 7 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. 18 bin takipçisi olan kadın, domatesin şekerli olduğunu iddia ederek takipçilerine fikrini sordu...

Nijerya'da bir kadın, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımın ardından 7 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Chioma Okoli adlı kadın, Nijeryalı Erisco Foods şirketinin domates salçasını "fazla tatlı" olarak nitelendirdiği bir yazı paylaştı.

MARKANIN SAHİBİNİN KARDEŞİ GÖRDÜ

Sosyal medyada domates salçasını eleştiren kadın 7 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya

39 yaşındaki Okoli, sosyal medyadaki 18 bin takipçisine domates salçasıyla ilgili düşüncelerini sormuş ve bu paylaşımıyla büyük bir tepki çekmişti. Marka sahibinin kardeşi olduğunu iddia eden bir kadının yorumuyla olay daha da büyüdü. Kadın, Okoli'nin eleştirisine karşı sert bir dille cevap vererek, "Kardeşimin ürününü lekelemeyi bırakın. Beğenmediyseniz çöpe atın ve gidip başka bir tane alın." ifadelerini kullandı.

Okoli'nin verdiği cevap ise dikkat çekiciydi: "Kardeşinize ürünüyle insanları öldürmeyi bırakmasını tavsiye etmeme yardım edin, dün ilk kez kullandım ve bu saf şekerdi" dedi.

7 YIL HAPİS CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA

Ancak, günler sonra Okoli'nin kilisedeyken Nijerya ulusal polisi tarafından tutuklandığı öğrenildi. Kadın, "İnsanları Erisco Foods şirketine karşı kışkırtmak ve şirkete komplo kurmak" suçlamalarıyla hapse atıldı. Okoli'nin şu anda dördüncü çocuğuna hamile olduğu biliniyor. Hüküm giyerse 7 yıl hapis cezası alabileceği anlamına geliyor.

Bu olay, Nijerya'da ifade özgürlüğüne ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi ve Uluslararası Af Örgütü tarafından kınandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN