Tesla’nın insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı! Ürünleri yerleştiriyor, kutu taşıyor

Tesla’nın kendi geliştirdiği yapay zeka yazılımıyla çalışan insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı. Robotun çalıştığı anlara ait videosu paylaşıldı. Ürünleri yerleştiriyor, kutu taşıyor. Optimus basit işler için kullanılmaya başladı...

Tesla, Kaliforniya'daki fabrikasında insansı robotu Optimus'u basit işler için kullanmaya başladı.

Şirket tarafından paylaşılan videolarda, Optimus'un kutuları taşıdığı, makine parçalarını taktığı ve hatta yoga hareketleri yaptığı görüldü. Tesla'nın kendi geliştirdiği yapay zeka yazılımıyla çalışan bu robot, çevresine uyum sağlayabiliyor ve yeni görevler öğrenebiliyor.

Optimus, Tesla'nın üretim hatlarında insan işçilere yardımcı olma amacıyla üretildi.

Tesla CEO'su Elon Musk, Optimus'un ilerleyen zamanlarda evlerde, hastanelerde ve diğer birçok alanda kullanılabileceğini belirtti. 1.75 metre boyunda ve 56 kilogram ağırlığında. 20 motora ve 12 dereceden fazla serbestlik derecesine sahip olan Optimus’un 2025'te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir