Yaklaşık 400 çocuk: Bayram harçlığı dağıtan çiftin evinin önünde kuyruk oluştu

Yaklaşık 400 çocuk: Bayram harçlığı dağıtan çiftin evinin önünde kuyruk oluştu

Adana'da 18 yıldır bayramlaşma geleneğini sürdüren çiftin evinin önünde bu yıl da uzun kuyruk oluştu. Ali ve Zeycan Baysal çifti, evinin bahçesinde toplanan yaklaşık 400 çocuk ile bayramlaşıp onlara harçlık verdi. Harçlıklarını alan çocuklar mutlu ayrılırken çift, "Onların yüzü gülünce bizlerinde yüzü gülüyor." dedi.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Türkeli Mahallesi'nde ikamet eden Ali ve Zeycan Baysal çifti her yıl olduğu gibi bu yılda bayramın coşkusunu çocuklarla yaşadı.

9045075.jpg

2006 yılından bu yana geleneksel hale getirdikleri bayramlaşma merasimini sürdüren çift, bu Ramazan Bayramı'nda da yaklaşık 400 çocuk ile bayramlaşıp onlara harçlık verdi.

9045074.jpg

Bayram harçlığı verildiğini duyan çocuklar çiftin evinin bahçesinde uzun kuyruk oluşturdu.

9045076.jpg

ÇOCUKLAR GELENEKTEN MEMNUN

Çocuklardan Emine Demir bayram harçlıklarının bu yıl yükseldiği için mutlu olduğunu söylerken Ahsen Aktaş, önce evde ailesi ile bayramlaştığını şimdi ise komşularıyla eski günlerdeki gibi bayramlaşmaya katıldıklarını kaydetti.

9045071.jpg

'HEM BAYRAMLAŞIYORUZ HEM DE HARÇLIK VERİYORUZ'

Mahallede yüzlerce çocuğun yüzünü güldüren Ali Baysal, "2006 yılından bu yana mahallede çocukların yüzünü güldürmek bu geleneği yaşatmak için hem çocuklarımız ile bayramlaşıyoruz hem de harçlık veriyoruz. Onların yüzü gülünce bizlerin de yüzü gülüyor. Güzel bir bayram programı oluyor ve mahallede tüm çocuklar bayramı şenlik havasında geçiriyor." dedi.

9045077.jpg

'ÇOCUKLARIN YÜZÜNDEKİ GÜLÜMSEME BİZLERİ MUTLU EDİYOR'

Eşi Zeycan Baysal ise her bayram çocuklarla bir araya geldiklerini kaydederek, "Çocukların yüzündeki gülümseme bizleri de çok mutlu ediyor. Yaklaşık 18 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz. Artık çocuklar alıştı, bizler de mutluyuz." diye konuştu.

9045069.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN