Türkiye’nin üretim cennetinde hasat devam ediyor! Verim kadar alıcısı da fazla: Fiyatı ise tam 1.855 TL

Türkiye’nin üretim cennetinde hasat devam ediyor! Verim kadar alıcısı da fazla: Fiyatı ise tam 1.855 TL

Türkiye’nin şeker pancarı cenneti olarak tanımlanan Karaman’da hasat heyecanı sürüyor. Tarlalarda söküldükten sonra fabrika yolculuğu başlayan şeker pancarları çeşitli işlemlerin ardından sofralarımıza şeker olarak ulaşıyor…

Tarımsal toprak bakımından zengin olan Karaman’da, çiftçilerin yoğun tempodaki çalışmaları devam ediyor. Neredeyse 1 ayı geçen hasat süreci yağmurun etkisiyle yavaşlasa da yeniden hız kazandı.

Önceden elle sökülerek hasat edilen pancarlar gelişen teknolojiyle birlikte özel makinelerle sökülmeye başlandı. Yığın halinde alınan pancarlar, isteğe göre kamyonlarla fabrikaya ya da pancar alım noktalarına ulaştırılıyor.

karaman-seker-pancari-hasadi-2.jpg

Geçmiş yıllara göre bu yıl daha iyi verim elde edilen Karaman’da sezon bereketli bir şekilde sürerken, Ereğli Şeker Fabrikası’na teslim edilen pancarların miktarı da 400 bin tonu buldu. Kentte şuan kota fazlası pancarlarla beraber yaklaşık 200 bin ton kadar teslim edilmemiş pancar var.

karaman-seker-pancari-hasadi-1.jpg

TON BAŞINA 1.855 ALIYORLAR

Bölgedeki üreticiler, kimi bölgelerde dönüm başına 13 ila 20 ton kadar ürün alıyor. Şeker pancarının bu yıl ki alım fiyatı ton başına 1.855 TL oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN