Türkiye’de sadece 5 kişi üretiyor! Kazancı ise dudak uçuklatıyor: Tanesi 300 TL’den resmen yok satıyor

Türkiye’de sadece 5 kişi üretiyor! Kazancı ise dudak uçuklatıyor: Tanesi 300 TL’den resmen yok satıyor

Kırıkkaleli girişimci başlatılan destek projesine katılarak kazancına kazanç katmaya başladı. Türkiye’de çok az kişinin yaptığı iş kazancıyla dudak uçuklatıyor…

Devlet girişimcilere destek vermeye devam ediyor. Kırıkkale’de de devletten %70 hibe desteği alan Aydın Payar, arıcılık yapmaya başlayarak 5.000 kraliçe arı üretimi yaptı.

TANESİ 300 TL’DEN SATILIYOR

Arıcılık için oldukça önemli olan kraliçe arı üreten Payar, ürettiği arıları ülkenin dört bir tarafına gönderiyor. Her sene 5.000 kraliçe arı üretimi yapan Bayar, bu arıların tanesini 300 TL’den satıyor.

Kovanı yönetenin kraliçe arı olduğunu ve emir komutanın onda olduğunu söyleyen Payar, “Bizim burada bin tane kraliçe arı kutumuz var. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yüzde 70 hibe ile aldık. Burada bir yılda 5 bin civarında kraliçe arı üretip Türkiye'nin her tarafına kargo ile gönderiyoruz.” İfadelerini kullandı.

kirikkalede-aricilik.jpg

SOĞUK HAVA VE HASTALIKLAR KARŞISINDA DAYANIKLI

Ürettiği arı ırkının Befa olduğunu ve soğuk havayla hastalıklara karşı dayanıklı olduğunu belirten Payar, “Çok sakin ve verimli bir ırk. Türkiye’de sadece 4-5 kişi üretiyor. Biz bunun damızlığını yurt dışından getirdik.

Kraliçe arının fiyatı 300 lira. İşçiliği çok zor, günde 10 defa bakmak gerekiyor. 500 arıya tek bakarım ama Kraliçe arıya bakmak zor. Özel yapım kutu kafesleri var. Onun içine biz bal ve pudra şekeri ile yapılmış hamur şeklinde kek koyuyoruz. Diğer bölmesine de kraliçe ile 6-7 tane de işçi arı koyuyoruz. Türkiye'nin her tarafına da gönderiyoruz.” Sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN