İstanbul'a içme suyu temini sağlıyor: Hasanlar Barajı'nın doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

İstanbul'a içme suyu temini sağlıyor: Hasanlar Barajı'nın doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

Tarım arazilerindeki sulama faaliyetlerine ve İstanbul'un su ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayan Düzce'deki 'Hasanlar Barajı' yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bölgede doğa yürüyüşü yapan bir vatandaş, "Daha önce geldiğimizde su seviyesi düşüktü. Son yağışlar ile birlikte su doluluk oranının yükseldiğini fark ettim." diye konuştu.

Kurak geçen eylül ve ekim aylarından sonra kasım ayından itibaren başlayan yağışlarla barajlar rahat bir nefes aldı. İstanbul'daki barajların genel doluluk oranının yüzde 16 seviyesine kadar düşmesiyle megakent, su kriziyle karşı karşıya kalma tehlikesi yaşadı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) 29 Aralık'ta İstanbul'daki barajların genel doluluk oranını yüzde 51.96 olarak açıkladı.

HASANLAR BARAJI YÜZDE 100 DOLULUĞA ULAŞTI

İstanbul barajlarında doluluk oranlarında yaşanan yükselişin ardından İstanbul'a su temini sağlayan bir barajdan da güzel haber geldi.

Düzce’de özellikle sulama için kullanılan ve İstanbul’un su ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayan Hasanlar Barajı, yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştı.

Düzce’de Melen üzerinde 1972 yılında 80 metre yüksekliğinde yapılan Hasanlar Barajı, 1 milyon 651 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip.

'DAHA ÖNCE GELDİĞİMİZDE SU SEVİYESİ DÜŞÜKTÜ'

Her hafta bölgede doğa yürüyüşü yaptığını ifade eden Duygu Tuğba Güner, "Arkadaşlarımla birlikte her hafta yürüyüş yapıyoruz. Daha önce geldiğimizde su seviyesi düşüktü. Son yağışlar ile birlikte su doluluk oranının yükseldiğini fark ettim. Umarım daha da yükselir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN