Hobi olarak başladığı işle zengin oldu! KOSGEB’ten destek alıp atölye bile kurdu: 1 tanesini 550 bin TL’den satıyor

Hobi olarak başladığı işle zengin oldu! KOSGEB’ten destek alıp atölye bile kurdu: 1 tanesini 550 bin TL’den satıyor

Kırıkkale’de yaşayan bir girişimci en büyük hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti. Hobi olarak başladığı işi kısa sürede büyüten ve KOSGEB’ten de destek alan girişimci, şimdilerde işleri büyüterek kendi atölyesini kurdu…

Rafineri petrokimya ve işletme bölümlerinden mezun olan Süha Şenyüz, KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı’na başvurarak geçen yıl 86.000 TL ekipman desteği aldı. Kırıkkale Yeni Sanayi Sitesi’nde iş yeri kuran 44 yaşındaki Şenyüz, tekerlekli ve prefabrik ev yapmaya başladı. Daha önce petrol sektöründe çalışan Şenyüz, şimdilerde kendi işini kurarak hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.

kirikkalede-tekerlekli-ev-2.jpg

HOBİ OLARAK BAŞLADI MESLEĞİ OLDU

Hobi olarak küçük ev tipinde tekerlekli evler yapmaya başlayan ve sonradan bu işi büyütme kararı alan Şenyüz, "Sonra mesleğe dönüştürmek istedim. Ardından KOSGEB'in İleri Girişimci Destek Programı eğitimini tamamladım. Sonrasında KOSGEB'e başvurup, yüzde 75'ine kadar makine teçhizatı desteği aldım. Oradan aldığımız makinelerle de işimizi kurduk." Dedi.

kirikkalede-tekerlekli-ev-4.jpg

TATİL YÖRELERİNDEN ÇOK SİPARİŞ ALIYOR

Evleri genellikle tatil yörelerine yaptığını söyleyen Şenyüz, aldığı siparişleri şöyle anlattı:

"Bu tip evler daha çok imarsız arsalarda veya tatil köylerindeki kamp alanlarında kullanılıyor. Bu bölgeye yönelik de prefabrik evler yapıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanına yaptığımız evlerden gönderiyoruz. Bodrum'a yaptık, 4 adet Adıyaman'a gönderdik. Kırıkkale'de çeşitli bölgelere yaptığımız evler oldu. İlk yılımız olmasına rağmen işlerimiz gayet güzel. Evler genelde 8 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde. Kara yollarında taşınacağı için 3 metreyi geçemiyoruz. Genelde istenen ölçülerde yapabiliyoruz. Tekerlekli evlerde de 4 metre yüksekliği geçemiyoruz. Eni 2,50, boyu da 12 metreye kadar oluyor."

kirikkalede-tekerlekli-ev-1.jpg

FİYATLARI 300 İLA 550 BİN ARASINDA DEĞİŞİYOR

Evleri tamamladıktan sonra trafiğin çok olduğu yol boyuna, internet sitesi ve sosyal medyaya koyduğunu söyleyen Şenyüz, bu şekilde evlerini tanıtıyor. O2 ruhsatı olan tekerlekli evleri 550.000 TL’ye satan Şenyüz, prefabrik evleri ise 300.000 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN