Heyelanın olduğu Samsun'da can pazarı: Sele kapılan vatandaşlar ölümden döndü

Samsun'da İlkadım ilçesinde metrekareye 150 kiloya yakın yağış düştü. Etkili olan sel nedeniyle yaşanan heyelanda 2 vatandaş sel sularına kapılarak metrelerce sürüklendi. O anlar anbean kameralara yansıdı. Yaralanan vatandaşlar hastanelerde tedavi altına alındı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde sağanak yağış heyelana neden oldu. Metrekareye 150 kiloya yakın yağış düştü. Kuvvetli yağışla birlikte yüksek bir kesimde aşağıya doğru akan sular araçları ve vatandaşları beraberinde götürdü. Heyelanda cadde üzerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen bir kişi heyelana yakalandı ve metrelerce sürüklendi. Yaralanan vatandaşlar hastanelerde tedavi altına alındı.

Geçen aylarda yağan yağmurda iş yeri hasar gören ve lağım giderinin onarılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ’ye defalarca kez müracaat ettiğini ancak hiçbir sonuç alamadığını söyleyen Mehmet Koç, bugün etkili olan yağışta aynı şeyleri yaşadığını belirtti. Koç, şöyle konuştu:

"MİLLETE BU EZİYETİ YAŞATMAYIN"

“Bakın yağmur borusundan damla su geçmiyor. Ama benim bahçemden hala daha su geliyor. Bunu nasıl anlatacaksınız. İşiniz gücünüz, dilekçeleri, verdiğimiz dilekçeleri iptal etmek, ama artık biz şunu hissetmeye başladık: Bu dilekçeler kişiye göre yapılıyor. Daha önce ben Mustafa Demir’in bir önceki seçimde rakibiydim. DSP’den büyükşehir belediye başkan adayı idim. Sırf bizim adımızı gördüğü için buraya adam yollamıyor. Yapamıyorsan bu işe neden geçtin? Basit bir iş, buradan giden ana boruyu açamayacaksan belediye koltuğunda oturmayın kardeşim. Oturmayın bu millete bu eziyeti yaşatmayın. Sanayi ayrı bir şekilde, Samsun’un diğer caddeleri ayrı bir şekilde bu nasıl bir kanalizasyondur? Bu nasıl bir iştir?”