Eski belediye başkanı Ökkeş Kavak'a yeniden tutuklama kararı

Eski belediye başkanı Ökkeş Kavak'a yeniden tutuklama kararı

6 Şubat depremlerinde yıkılan Emek Apartmanı davasında bir önceki duruşmada tahliye olan eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'a yeniden tutuklama kararı verildi.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Emek Apartmanı davasında yeni bir gelişme yaşandı. 38 kişinin hayatını kaybettiği apartmanda eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve diğer iki sanık hakkında alınan tahliye kararı, savcılığın itirazı üzerine yeniden değerlendirildi. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliye edilen sanıklar hakkında itirazda bulundu.

YENİDEN TUTUKLAMA KARARI

Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını değerlendirerek, eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Aliye Sema Ö. ve Mustafa T. hakkında yeniden tutuklama kararı verdi.

Olay, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Emek Apartmanı'nın çökmesi sonucunda 38 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın devamında gerçekleşti. 9 sanığın yargılandığı davada, Nurdağı Belediye Başkanı olan Kavak da yer alıyordu.

Sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ile diğer iki sanığın tahliye edilmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Ancak yapılan itiraz sonucunda mahkeme, sanıkların yeniden tutuklanmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN