Çocukluk hayali için 12 bin çam fidanı dikmişti... Ormanda çıkan yangında hayatını kaybetti

Gümüşhane'de ağabeyiyle berber küçük yaşlardan beri hayalini kurdukları orman için 12 bin fidan diken 78 yaşındaki Ömer Bulut ormanda çıkan yangında hayatını kaybetti. Yangına müdahale için ormana gittiği belirlenen Bulut için Kayadibi köyü muhtarı Adem Alkan, "Köyümüz yasta, önemli bir değerini kaybetti. Tüm emeklilik parasını buraya ayırmıştı. İki kardeş fidanların bakımlarını yapıyordu" diye konuştu.

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Kayadibi köyünde sabah saatlerinde Bayraklıtepe bölgesinde bulunan ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Otların kuru olması ve rüzgarın da etkisiyle yangın kısa süre içerisinde büyüdü.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede kontrol altına aldığı yangında 78 yaşındaki Ömer Bulut'un cansız bedenine ulaşıldı.

Bulut’un cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp kurumuna görülürken yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

7791687.jpg

YANGINA MÜDAHALE ETMEK İSTEMİŞ

Yangında hayatını kaybeden Bulut’un Almanya'da 30 yıl işçi olarak çalışıp emekli olduktan sonra memleketi Kayadibi köyüne döndüğü öğrenildi. Ağabeyi Abdurrahman Bulut ile küçük yaşlarda kurdukları orman hayalini gerçekleştirmek için Orman Müdürlüğü'nün belirlediği Gözeler mevkiindeki 300 dönüm arazide, 500 bin lira harcayarak satın aldıkları 12 bin çam fidanını toprakla buluşturan Bulut’un, yangına müdahale etmek için ormana girdiği belirtildi.

7791686.jpg

'KÖYÜMÜZ ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ'

Kayadibi köyü muhtarı Adem Alkan, “Ömer amcamızın hayali, bu alanı ormana çevirmek, gelecek nesillere bırakmaktı. Yaşanan üzücü olayda Ömer amcamızı kaybettik. Çok üzücü bir durum. Köyümüz yasta, önemli bir değerini kaybetti. Tüm emeklilik parasını buraya ayırmıştı. İki kardeş fidanların bakımlarını yapıyordu” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN