Cezaevinde yangın: Koğuşu ateşe verdi

Cezaevinde yangın: Koğuşu ateşe verdi

Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir hükümlü tarafından koğuşta bulunan yatağın ateşe verilmesi sonucu yangın çıktı. Hızla yayılan alevler nedeniyle çıkan duman, cezaevinde bulunan toplam 27 hükümlünün etkilenmesine neden oldu.

Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana gelen yangın, bölgede endişe ve hareketliliğe sebep oldu. Yüceler Mahallesi'nde yer alan cezaevinde yaşanan olayda, bir hükümlü tarafından koğuşta bulunan yatağın ateşe verilmesi sonucunda yangın çıktı. İhbar üzerine hızla harekete geçen itfaiye ekipleri, kurum personelinin de destekleriyle yangını kontrol altına almayı başardı.

Ordu'da cezaevinde yangın: 27 hükümlü hastaneye kaldırıldı - 1

Yangının etkisiyle dumandan etkilenen 27 hükümlüden 16'sı Ünye Devlet Hastanesi'ne, diğer 11'i ise Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucunda hızla tedavi altına alınan hükümlülerden 26'sı taburcu edilirken, tedavisi devam eden 1 kişinin durumu ise takip ediliyor.

Olayın ardından Ünye Cumhuriyet Savcılığı, yangının sebebini ve detaylarını aydınlatmak üzere soruşturma başlattı. Cezaevi yetkilileri de yangının neden çıktığı konusunda detaylı bir inceleme başlattı. Bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik tedbirlerinin artırılması için ilgili kurumlar tarafından çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN