Başkan Cemil Tugay, Çin’in Gansu Eyaleti heyetini ağırladı

Başkan Cemil Tugay, Çin’in Gansu Eyaleti heyetini ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Gansu Eyaleti Gansu İl Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Denizaşırı Dostluk Derneği Başkanı Sun Xuetao başkanlığındaki heyeti ağırladı. Çin ile birçok alanda ikili ilişkileri daha da güçlendireceklerini belirten Başkan Tugay, “Yeni iş birliklerine açığız. Turizm, tarım, güneş enerjisi ya da yenilenebilir enerji konularında ortak çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Gansu Eyaleti’nden gelen Gansu İl Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Denizaşırı Dostluk Derneği Başkanı Sun Xuetao ile beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede kültür, ticaret ve ekonomi alanlarında ikili ilişkileri geliştirmek, uluslararası iş birliği ve kültürel alışverişi teşvik etmek için atılacak adımlar ele alındı.
Heyete ziyaretleri için teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sizleri burada görmek bizler için çok önemli. Çin Halk Cumhuriyeti’nden dört kardeş şehrimiz var. Bundan sonraki dönem de gittikçe iyileşen bir ilişkimiz olacağını görüyorum. Bu benim için çok memnuniyet verici bir durum. Daha yakın olmak, daha fazla ilişki kurmak gerçekten istediğim bir şey” diye konuştu.

Yeni iş birliği alanları

İzmir Çinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile ortak çalışmalar yapacaklarının altını çizen Başkan Tugay, “İzmir’e Çin’den gelen turistleri karşılamak, daha iyi ağırlamak için bazı çalışmalar yapabiliriz. Turizm, tarım, güneş enerjisi ya da yenilenebilir enerji konularında projeler geliştirebiliriz. Düzenlediğimiz fuarlara karşılıklı katılım da çok önemli. Önümüzdeki ay Olivtech – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarımız var. Kentimizdeki iş insanlarımızla, üreticilerimizle sizlerin iş insanlarınızı, üreticilerinizi eşleştirebiliriz” diye konuştu.

Tugay’dan İzmir Enternasyonal Fuarı daveti

Heyeti, bu yıl 93’üncü kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na davet eden Başkan Tugay, “Çin, pek çok kez fuarımıza onur konuğu ülke oldu. Bu seneki fuarımıza da sizleri mutlaka bekliyoruz” dedi.

Xuetao: “Biz dostluk ve iş birliği için buraya geldik”

Gansu eyaleti ile ilgili bilgiler veren Gansu İl Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Denizaşırı Dostluk Derneği Başkanı Sun Xuetao ise, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınız için sizi kutluyorum. İzmir’e ve ülkenize en iyi hizmeti sunacağınız için sizi tebrik ediyorum. İş birliğimizi, dostluğumuzu daha da geliştirmek için buradayız. Sanayi, endüstriyel, yenilenebilir enerji, tarım endüstrisi, yenilenebilir enerji, turizm alanlarında birlikte çalışmalar yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN