Korkulan oldu: Maalesef Türkiye haritası yine kıpkırmızı! Haberler çok kötü

Korkulan oldu: Maalesef Türkiye haritası yine kıpkırmızı! Haberler çok kötü

Uzmanlardan korkutan uyarı bu sene erken geldi. Türkiye haritası şimdiden kıpkırmızı bir hale büründü. Tarih paylaşılarak beklenen felaketleri bir bir saydı. Bu kez haberler çok kötü. İşte tüm detaylar...

Türkiye haritası yine kıpkırmızı oldu. Uzmanlar ve kaynaklardan paylaşılanlara göre, korkulan gerçek oldu. Tarih vererek felaketleri sıralayan sektör kaynağına göre haberler çok kötü. İşte tüm detaylar...

EL NİNO GÖRÜLDÜ

Türkiye'de etkisini gösteren sıcak hava haritayı yeniden kırmızıya boyadı. Kıpkırmızı olan Türkiye haritası için El Nino uyarısı bu sene erken geldi. Son dönemlerde Doğu Pasifik taraflarında ortaya çıkan soğuk sular umutlandırırken, korkulan oldu. El Nino etkisinin yaz mevsiminin büyük bir kısmında süreceğini belirten 'Hawaeather' kötü haberi verdi.

gm-tq-ixwaqpad1.jpg

SICAKLIK REKORLARI KIRILABİLİR

Sosyal medya üzerinden meteoroloji paylaşımları yapan Hawaeather sayfası mevsimsel tahmin modelleri ve günümüzdeki gidişatı değerlendirdi. Hava olaylarının gidişatına bakaraktan 2024 yaz mevsiminde Türkiye başta olmak üzere Avrupa'nın birçok noktasında aşırı sıcak bir yaz mevsimi bekleniyor. Oldukça yüksek olan bu olasılığın yanı sıra sıcaklık rekorlarının kırılabileceği de paylaşıldı.

Son bir yıldır deniz suyu sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde yer alırken, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde yer almaya devam ettiği paylaşıldı. Akdeniz, Marmara ve Karadeniz bölgesinde normalin üzerinde yer alan sıcaklığın daha da ısınacağı tahmin ediliyor. Özellikle yazın artması beklenen sıcaklıklara karşı uyarı geldi.

gm-tqfqxwaq1byg.png

İRİ DOLU YAĞIŞLARI GÖRÜLEBİLİR

Yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesi beklenirken, meteoroloji sayfasından korkutan uyarı geldi. Sonbahar mevsiminde aşırı yağış beklentisi olduğunu belirten Hawaeather, iri dolu yağışlarına karşı uyardı. Yağışın bol olduğu dönemlerde iri doluların olacağı bir sezon yaşanabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN