4 yeni kitap kitapçılarda

4 yeni kitap kitapçılarda

İnci Aral’ın Yeşil ile başlayan, Mor ile devam eden ‘Yeni Yalan Zamanlar’ üçlemesinin üçüncü kitabı Everest Yayınları’ndan çıktı. Aleksandr Puşkin’in sekiz yılda tamamladığı, formu ve içeriğiyle mükemmel bir Rus klasiği olan Yevgeni Onegin, Can Yayınları etiketiyle kitapçılarda. ‘Ne Akilem Ne Divane’ kitabı Lejand Kitap tarafından ilgilisine sunuldu. Bitki uzmanı Fem Güçlütürk’ün kaleme aldığı, Mundi’den çıkan ‘Labofem: Bitkilerle İyi Geçinme Rehberi’ raflarda.

SALİHA SULTAN

PARA VE GÜÇ İKİLEMİNDE SINANAN BİR AŞK HİKAYESİ

Türk edebiyatının usta öykü ve roman yazarlarından İnci Aral’ın Yeşil ile başlayan, Mor ile devam eden ‘Yeni Yalan Zamanlar’ üçlemesinin üçüncü kitabı Everest Yayınları’ndan çıktı. Aral’ın son kitabı ‘Safran Sarı’, yazarın eserlerinde görmeye alışık olduğumuz etkili dil kullanımı, güçlü üslup ve derin anlatıları okurlara sunan bir roman olarak öne çıkıyor. Eserleri birçok dile çevrilen ve kazandığı ödüllerle Türk edebiyatının en başarılı yazarlarından biri olan Aral, yeni kitabında bireylerin psikolojilerine ve toplumun sorunlarına hassasiyetle yaklaşarak, okurlarına insana dair gerçek dokular taşıyan zengin bir anlatı sunuyor. Genç yaşta yükselmiş bir yatırım uzmanı olan Volkan’la tarihi eser kaçakçısı Melike Eda’nın bir havaalanında bavullarının karışması üzerine başlayan tanışıklığının ardından yaşadıklarını aktaran roman, para ve güç arzusuyla hayatta kalma mücadelesi arasında aşkla, hayallerle ve benliklerle sınanma hikayesi.

07kr02sol3.jpg

PUŞKİN’İN SATIRLARI OKURUNU 19. YÜZYIL RUSYA’SINA GÖTÜRÜYOR

Rus edebiyatının güçlü kalemi Aleksandr Puşkin’in sekiz yılda tamamladığı, formu ve içeriğiyle mükemmel bir Rus klasiği olan Yevgeni Onegin, Can Yayınları etiketiyle kitapçılarda. Dostoyevski’nin hayranlığını; Gogol’ün yakın dostluğunu kazanmış bir yazar olarak Puşkin, bu manzum romanında Yevgeni Onegin adlı karakter üzerinden, döneminin aristokratik yaşam tarzını sürükleyici ve şiirsel bir dille anlatıyor. Günlük yaşama dair sundukları, derinlikli karakterleri ve zengin betimlemeleriyle 19. yüzyıl Rusya’sının toplumsal ve entelektüel yaşamı üzerine gerçekçi bir yansıma sunuyor. Hazan Yalın tarafından Rusçadan Türkçeye aktarılan manzum-roman formundaki kitap, Puşkin’in akıcı anlatımının en iyi örneklerinden biri olmakla birlikte Rus yaşamını en çarpıcı şekilde betimleyen eserler arasında da gösteriliyor.

07kr02sol1.jpg

ANADOLU BİLGELİĞİ ÜZERİNE FELSEFİ DÜŞÜNÜMLER

Anadolu bilgeliğinin izlerini farklı disiplinlere ve bakış açılarına da müracaat ederek felsefi bir perspektiften süren ‘Ne Akilem Ne Divane’ kitabı Lejand Kitap tarafından ilgilisine sunuldu. Akın Gülyurt tarafından yayıma hazırlanan kitapta Ahmet İnam, Akın Gülyurt, Ayşe Acar, Ergun Kocabıyık, M. Bilgin Saydam, Ömer Mızrak, Önder Kulak, Özgür Taburoğlu, Senail Özkan, Süreyya Su, Yakup Kalın ve Zeynep Oktay’ın makaleleri yer alıyor. Kitaptaki yazılar felsefeyle özdeşlik kurmak ya da mukayese etmekten ziyade, Anadolu bilgeliğini felsefeyle bir arada ele alıyor ya da felsefi perspektife açıyor. Böylece bu bilgeliğin tadımlık ve yeni yaklaşımlara vesile olabilecek bir seyrini okuyucuya sunuyor.

07kr02sol.jpg

EVDEKİ SÜS KAKTÜSÜ BİLE KURUYANLARA REHBER

Bitkilere ilgi duyuyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? “Kaktüsü bile öldürürüm ben!” diyenlerden misiniz? Öyleyse bu kitap tam size göre. Bitki uzmanı Fem Güçlütürk’ün kaleme aldığı, Mundi’den çıkan ‘Labofem: Bitkilerle İyi Geçinme Rehberi’, bitkileri seven ve sevmek isteyenlere oldukça pratik çözümler sunan bir baş ucu kitabı. Kitap, hangi bitkiye nasıl bakılmalı, hangi besin verilmeli, nasıl toprak kullanılmalı, en sık karşılaşılan sorunlar neler gibi birçok soruya yönelik pratik çözüm önerisi bulmak mümkün. Üstelik bu bilgiler, bir fotoğraf sanatçısı olan Güçlütürk’ün çektiği etkileyici fotoğraflarla desteklenerek bol görselli, renkli, eskimeyecek bir kaynak niteliğinde okuyucuyla buluşuyor.

07kr02sol2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN