Can Atalay'a 'Ankara Garı Katliamı' davasından beraat

Can Atalay'a 'Ankara Garı Katliamı' davasından beraat

Milletvekilliği düşürülen avukat Can Atalay, Ankara Gar katliamını protestoya katıldığı ve konuşma yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili olan Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen vekilliği Yargıtay kararı üzerine düşürülen avukat Can Atalay, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı sonrasında katıldığı protesto gösterileri nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKLA SUÇLANMIŞTI

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'nun haberine göre; IŞİD'in üstlendiği patlamanın ardından yapılan protestolarda konuşma yapan Atalay, toplantı ve gösteri yasasına muhalefet ve terör örgütü propagandası yapmakla suçlanmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında, Atalay hakkında yürütülen iki ayrı suçlamadan da beraat kararı çıktı.

Gösteriye katılan diğer sanıklar için dava sürmüş, milletvekili seçilen Atalay’ın dosyası ise ayrılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN