HÜDA-PAR Başakşehir adayı Erdal Elibüyük: İttifak genel seçim içindi, şimdi herkes kendi yolunda

KARAR TV'de konuşan HÜDA-PAR Başakşehir adayı Erdal Elibüyük, partisinin yerel seçimlerde izlediği politikaya ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Elibüyük, 'Bu bir genel seçim ittifakıydı. Partimiz ilkesel karar aldığı için kendi adaylarımızla girdik ve bunun doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum' dedi.

MUSTAFA SİVİŞ | KARAR

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un yorumuyla yayınlanan Bi' Karar Ver programına konuk olan HÜDA-PAR Başakşehir İlçe Belediye Başkan adayı Erdal Elibüyük, yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararlarının çok doğru olduğunun altını çizerken, Ak Parti ile yapılan işbirliğinin bir genel seçim ittifakı olduğunu ifade etti.

Elibüyük, 'Partimiz ilkesel karar aldığı için kendi adaylarımızla girdik ve bunun doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. En başından bu yana HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’nda olması gerektiğini düşünüyorduk. Bu bir genel seçim ittifakıydı. Çünkü eğer siz seçim ittifakı yapmayıp da tüm politikalarınızı ve duruşunuzu ona göre konumlandırdığınız andan itibaren benzeşiyorsunuz, eriyorsunuz, ondan sonra da zaten sizin varlığınızın bir anlamı kalmıyor' şeklinde konuştu.

yeni-proje-29.jpg

'BU BİR GENEL SEÇİM İTTİFAKIYDI'

'Yerel seçimlerde ittifak yapılsa İstanbul için en az 8-10 tane belediye meclis üyeliği alabilecek potansiyelimiz ve bu görüşmeleri yürüterek sonuca bağlayacağımız şeyler olurdu. Hatta yerel seçimler için ittifak meselesi kapandıktan sonra ilçeler, il bazında yerel anlamda daha dün geceye kadar benim telefonlarım çalıyordu, Ak Partililer arıyordu. İşte bir araya gelelim, bizi destekleyin gibi ifadeler vardı gerçi o süreç resmi anlamda kapandı. Şimdi genel merkez olaya şöyle bakıyor, bazı odaklandığı iller var onun dışında yerel seçimlerde yerel adayın siyasi hayatının devamı veya başarı olarak okunacağı için herkes o motivasyonla hareket ediyor. Partimiz ilkesel karar aldığı için kendi adaylarımızla girdik ve bunun doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. En başından bu yana HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’nda olması gerektiğini düşünüyorduk. Bu bir genel seçim ittifakıydı. Çünkü eğer siz seçim ittifakı yapmayıp da tüm politikalarınızı ve duruşunuzu ona göre konumlandırdığınız andan itibaren benzeşiyorsunuz, eriyorsunuz, ondan sonra da zaten sizin varlığınızın bir anlamı kalmıyor.'

'ARKA PLANDA CHP İLE DEM PARTİ İTTİFAKI VAR'

'İstanbul özelinde söylüyorum, ilçeler bazında da il bazında da seçimin sonuçlarını, taraf olan seçmen kitlesi belirlemeyecek. Yani DEM Parti’nin veya işte ittifaklarını söyleyelim çünkü bazı illerde ittifak yapıldı. Dikkatinizi çekiyor mu, İstanbul’da DEM Parti’nin adayları sahada az çalışıyor. Buna büyükşehir de dahil olmak üzere çalışmalarına bakabilirsiniz. Başakşehir için de söylüyorum, DEM Parti’nin adayı sahada yok. Müzik aracı, ses sistemi geçiyor ama alanda yok. Bana göre arka planda DEM Parti ile CHP’nin gizli bir ittifakı var ama bunun adı konulmamış. Nihayetinde gizli bir ittifak var fakat şu anda DEM Parti büyükşehir ve ilçe adaylarının az görünür olması bence arka planda yürütülen sürecin bir sonucudur.'

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir