CHP'nin Arnavutköy adayı Tekin Aras : Ak Parti'nin bütün oylarını alıyorum

KARAR TV'de konuşan CHP'nin Arnavutköy İlçe Belediye Başkan adayı Tekin Aras, kendi adaylığı söz konusu olmadan önce, Ak Parti'den bıkmış seçmenlerin YRP'ye yöneldiğini fakat CHP'den aday olmasıyla birlikte bu durumun değiştiğini vurguladı. Aras, 'Ak Parti'nin bütün oylarını alıyorum, kendi yaptırdıkları anketlerde bile benim oyum %35 çıkıyor' dedi.

MUSTAFA SİVİŞ | KARAR

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un yorumuyla yayınlanan Bi' Karar Ver programına konuk olan CHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Tekin Aras, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala ilçenin sorunları ve adayların mevcut oy oranları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Aras, kendi adaylığı öncesinde, bunalmış Ak Partili seçmenin YRP'ye yöneldiğini fakat CHP'den aday gösterilmesiyle birlikte sağlanan taban ittifakı sayesinde durumun değiştiğinin altını çizdi.

Aras, 'Aslında şöyle, biz çıkmadan önce Ak Parti’den soğumuş, bıkmış ve oy vermek istemeyen herkes YRP’ye meyilli bir hareketin içerisindeydi. Bizim adaylığımızdan sonra bu durum biraz daha değişti. Ben, Ak Parti’nin bütün oylarını alıyorum. Ak Parti’nin kendi yaptırdığı anketlerinde %35 gösteriyorum, onlar da %39-40 bandında çıkıyor, bunlar kendi yaptırdıkları anketler. Bizim 2 hafta önce yaptığımız ankete göre ise %34’e %36 kazanıyoruz' şeklinde konuştu.

İşte, CHP Arnavutköy İlçe Belediye Başkan Adayı Tekin Aras'ın diğer önemli açıklamaları...

'BENDEN ÖNCE CHP'NİN ARNAVUTKÖY'DEKİ OYU %10'DU'

'Yeniden Refah Partisi’nin de Arnavutköy’de adayı var ve Ak Parti’den geçişler oluyordu. Aslında şöyle, biz çıkmadan önce Ak Parti’den soğumuş, bıkmış ve oy vermek istemeyen herkes YRP’ye meyilli bir hareketin içerisindeydi. Bizim adaylığımızdan sonra bu durum biraz daha değişti. Ben, Ak Parti’nin bütün oylarını alıyorum. Ak Parti’nin kendi yaptırdığı anketlerinde ben %35 gösteriyorum, onlar da %39-40 bandında çıkıyor, bunlar kendi yaptırdıkları anketler. Ve 2-3 hafta önce yapıldı bu anketler. Bizim 2 hafta önce yaptığımız ankete göre ise %34’e %36 kazanıyoruz. Benim adaylığımdan önce CHP’nin Arnavutköy’deki oy oranı %10’du. Orada parti üzeri bir sistemle ilerliyoruz, parti bize sahip çıktı, insanlar da partinin sahip çıktığı bu iradeye sahip çıktı. Böyle bir güzellik doğdu. Dediğim gibi bir taban ittifakı oluştu. Çünkü parti üzeri bir hareket ile Tekin Aras üzerinden ilerleyen bir kampanya var.'

yeni-proje-30.jpg

'İLÇEDE YOĞUN NÜFUSLU YERLERDE BİLE OKUL VE SAĞLIK OCAĞI YOK'

'İlçede çok ciddi bir eğitim yoksulluğu var ve çocuklar Terkos Durusu’dan Arnavutköy merkeze lise okumaya geliyor. İlçe, 336 bin nüfusa, 3.1 milyar TL gelire sahip ama Arnavutköy’de bir tane bile fen, sağlık, güzel sanatlar veya spor lisesi yok. Ve bu ihtiyaçların tamamı başka ilçelerden karşılanmak zorunda. Bugün Arnavutköy’deki dar gelirli aileler servis ücreti vererek çocuğunu okula ne kadar gönderebilir. Dedelerimiz 50 sene öncesi için ‘Falanca yol yürüdüm okula gittim’ diyorlar ve ilçede hala öğrenciler falanca kilometre yol yürüyerek okula gidiyor. Çocuklar otostop çekerek okula ulaşım sağlıyor. Ömerli Deliklikaya dediğimiz bir yer var, orada geniş bir nüfus yaşıyor. Burada sağlık ocağı yok. Caminin altında bir oda var, hemşire ve doktorumuz oraya gidiyor ve o odada insanlar sağlık hizmeti alıyor. Burası Avrupa’nın en büyük sanayilerinden birine sahip olan Hadımköy’e bağlı Deliklikaya. Türkiye’nin ihracatında %6’lık bir paya direkt etki eden bir alandan bahsediyoruz. 25 yıldır Boğazköy’de sağlık ocağı yok, orada eskiden belediye binası vardı. Buraları 15-20 yıldır Ak Parti yönetiyor. Mevcut durumu insanlara açıklasınlar.'

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir