Kanser tedavisi görüyordu: Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti

Kanser tedavisi görüyordu: Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti

Bir süredir bağırsak kanseri tedavisi gören Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Günhan'ın ölümü, yakınlarını ve hayranlarını yasa boğdu. Ünlü isimlerden başsağlığı mesajları geldi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ikamet eden ünlü Türk sanat müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, 2020 yılında rutin olarak yaptırdığı check-up sırasında kalın bağırsak kanserine yakalandığını öğrendi. Kemoterapi tedavisini tamamlayan Günhan geçirdiği ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

9052274.jpg

Ardından hastalığı 3 defa nükseden Günhan, son olarak 5 gün önce rahatsızlığının artması üzerine Bodrum'da özel bir hastaneye kaldırıldı. 83 yaşındaki sanatçı, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Günhan evli ve 1 çocuk babasıydı.

9052273.jpg

Ünlü sanatçının cenazesinin yarın öğlen Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bitez Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Günhan'ın ölümü yakınları ve sevenlerini yasa boğdu. Müzisyen, yönetmen ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gülümseyen yüzüyle türküler söyleyen adam Şakir Öner Günhan ustamız aramızdan ayrılmış. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Besteci Mazlum Çimen ise yaptığı paylaşımda, "Şakir Öner Günhan, türkülerin sempatik yüzü, ayrılmış aramızdan üzüldüm" ifadelerine yer verdi.

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN KİMDİR?

1942 yılında Bursa’nın Mudanya ilçesinde dünyaya gelen Şakir Öner Günhan, memur bir babanın evladı olarak ilkokul ve ortaokul tahsilini Anadolu’nun pek çok yerinde tamamladı. Liseyi Ankara’da okuyan Günhan, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’yle birlikte, Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nden başarı ile mezun oldu. Günhan, 1966 senesinde Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak TRT’ye girdi. TRT’de 1973 senesinden itibaren prodüktör olarak çalıştı. Daha sonra 'Yörelerimiz Türkiye', 'Ankara Rüzgarı' ve 'Türkülerin Hikayesi' başta olmak üzere pek çok televizyon programında sunucu, yönetmen ve yapımcı olarak görev yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN