Dilan Polat için sosyal medyada yorum yapanlar dikkat! Tek tek inceleniyor: O mesajı atanlar yandı

Dilan Polat için sosyal medyada yorum yapanlar dikkat! Tek tek inceleniyor: O mesajı atanlar yandı

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından dolayı tutuklanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat, kendileriyle ilgili sosyal medyada yorum yapanları affetmiyor. Haklarında yapılan “Kelepçeli lamalar” yorumu için suç duyurusunda bulunan çiftin bu talebine savcılığın verdiği karar da belli oldu. İşte detaylar…

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat, cezaevinden savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sabah Gazetesi’nden Seda Nur Günaydın’ın yaptığı habere göre; S.Y., 1 Kasım 2023 tarihinde şahsi hesabı üzerinden Polat ailesine hitaben “Kelepçeli lamagiller suç örgütü” şeklinde bir paylaşım yaptı.

dilan-polat-2.jpg

CEZAEVİNDEN SOSYAL MEDYAYI TARATIYORLAR

Avukatlarının aracılığı ile sosyal medyayı taratan çift, bu yorumu cezaevinden savcılığa taşıdı. Avukatlar, yorumu yapan S.Y’den hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olurken, savcılığın kararı da belli oldu.

dilan-polat-1.jpg

HAKARET SUÇUNUN OLUŞMAYACAĞINA KARAR VERİLDİ

Savcılık, örnek bir Yargıtay kararını göstererek sanığın hesabında paylaştığı yazıda isim belirtmeden söylediği sözlerin kime söylendiğinin anlaşılmasının mümkün olmadığı durumda hakaret suçunun oluşmayacağını belirtti.

Aynı zamanda savcılık, şüphelinin yorum yaptığı videonun altında pek çok yorum olduğunu, şüphelinin yaptığı yorumun diğer yorum yapan kişilere yönelik olup olmadığının anlaşılmadığının, hakaret içerdiği iddia edilen paylaşımda genel ifadelere yer verildiğini ve müştekileri kastettiğine dair bir delilin bulunmadığını vurguladı. Bu yüzden de dosyaya takipsizlik kararı verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN