Airfryer ve düdüklü tenceresiyle tanınan marka iflas etti! Türkiye'de satış rekor kıran markadan şok karar

Airfryer ve düdüklü tenceresiyle tanınan marka iflas etti! Türkiye'de satış rekor kıran markadan şok karar

Airfryer ve düdüklü tencereleriyle tanınan o marka iflas etti! Türkiye'de 2010 yılından bu yana satış rekorları kırıyordu! O markadan şok karar...

ABD merkezli Instant Brands, uzun bir süredir Çin'de üretim yapması nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Ancak, dünyaca ünlü tencere üreticisi şimdi iflas açıklamasıyla gündemde.

1800'DEN FAZLA ÇALIŞAN İŞSİZ KALMANIN EŞİĞİNDE

Firmanın iflas başvurusu, Houston'daki federal iflas mahkemesine yapıldı. İflasın ardında, ABD'deki sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranlarının etkisi olduğu belirtilirken, bu kararın aynı zamanda 1800'den fazla sendikalı çalışanın işsiz kalma tehlikesini de beraberinde getirdiği ifade edildi.

KREDİ ÖDEMESİNDE YAŞANAN ZORLUK

Covid-19 sürecinde satışlarda yaşanan kötü gidişata dikkat çeken şirket yetkilileri, firma varlığının 500 milyon doların üzerinde olduğunu ancak 132,5 milyon dolarlık kredi çektiklerini ve bu kredilerin geri ödemesinde zorluklar yaşadıklarını belirtmişti.

2010 YILINDAN BERİ TÜRKİYE'DE SATIŞ REKORLARI KIRIYORDU

Instant Brands'in ürettiği tencereler, airfryer ve düdüklü tencere modelleri Türkiye'de de büyük ilgi görüyordu. Firma, 2010 yılından itibaren internet satışlarında rekorlar kırmış ve Türkiye pazarında önemli bir konum elde etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN