Turistik gezi isteyen ona yöneldi! Doğu Ekspresine rekor talep: 3 ayda 35 binden fazla yolcu taşıdı

Turistik gezi isteyen ona yöneldi! Doğu Ekspresine rekor talep: 3 ayda 35 binden fazla yolcu taşıdı

Turistik gezi isteyen ona yöneldi, Doğu Ekspresine talep patladı. Artan taleplerin ardından Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri 2024 yılının ilk 3 ayında 35 binden fazla yolcu taşıtı…

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri, eşsiz manzaraya sahip 25 saatlik güzergahta yolcularını masalsı bir serüvene çıkarmaya devam ediyor. Ankara’dan hareket eden tren, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahında ilerleyerek 1310 km yol gittikten sonra son durağı olan Kars’a ulaşıyor.

Ankara ve Kars arasında yapılan karşılıklı seferlere bayram tatilinde de yoğun ilgi gösterilirken, özellikle gençler, doğa tutkunları ve fotoğrafçılar olmak üzere her yaş grubundan yolcuyu ağırlayan Doğu Ekspresi bu kapsamda yılın ilk 3 ayında 35.453 seyahat ve gezi tutkununu taşıdı.

dogu-ekspresi-1.jpg

YABANCI TURİSTLERDEN DE YOĞUN İLGİ

Kars’a hem Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kayak hem de tren yolculuğunu deneyimlemek için Tataristan’dan gelen Alexey Rusyaev, 2 mutluluğu aynı anda deneyimlemek istediğini söyledi. Rusyaev, "Doğu Ekspresi'ne ilk defa binip Ankara'ya kadar gideceğiz. İnşallah güzel geçecek. Doğu Ekspresi çok meşhur, bununla ilgili çok yazı okuduk, bu güzelliğe biz de bakmak istiyoruz. Erzurum'u diğer şehirleri trenden göreceğiz." dedi.

dogu-ekspresi.jpg

“TREN YOLCULUĞU İNSANA İNANILMAZ BİR HAVA KATIYOR”

Kars’ı çok sevdiğini belirten ve ikinci kez tren yolculuğu yapan Melike Nur Çibik ise, "Turizm olarak Doğu Ekspresi'nin şehre katmış olduğu zenginlik, güzellikler çok iyi. Geçen sene de deneyimledim çok güzel, çok rahat yolculuğu var. Çok güzel yerleri görebiliyorsunuz otobüs veya otomobilden ziyade tren yolculuğu insana inanılmaz bir hava katıyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN