Eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve eski Trabzonspor Başkanı 75 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybetti.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz (78), hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Yılmaz, Beşiktaş'taki ikametinde henüz belirlenemeyen nedenle hayatını kaybetti.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz

ŞÜPHELİ BİR DURUM YOK

İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

21 Ekim 1948'de Trabzon'un Of ilçesine bağlı Gülderen Köyü'nde dünyaya gelen Mehmet Ali Yılmaz, Türk iş, medya ve spor dünyasında önemli bir figür olarak karşımıza çıkıyor. Babası Mehmet ve annesi Fatma Yılmaz'ın çocuğu olarak doğan Yılmaz, ilkokul eğitimini köyünde tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Eğitimine Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu ve ardından Haydarpaşa Lisesi'nde devam eden Yılmaz, lise yıllarında ailesi tarafından evlendirilmesine rağmen eğitimine olan tutkusuyla dikkat çekti. Kısa süreli bir eğitim arasının ardından, 1971 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun oldu.

İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atılan Yılmaz, 1973 yılında kendi inşaat şirketi TEK-ART'ı kurdu ve kısa sürede Türkiye'nin vergi rekortmenleri arasına girdi. Bu unvanını 10 yıl boyunca koruyan Yılmaz, 1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankası'nın (Titibank – İmpexbank) sahibi olarak bankacılık sektöründe de yerini aldı.

1983 yılında medya sektörüne adım atan Yılmaz, Güneş gazetesini bünyesine katarak basın dünyasında da söz sahibi oldu. Medya faaliyetlerini genişleterek, Trabzon merkezli Zigana TV ve Zigana FM radyo istasyonlarını hayata geçirdi.

Siyasi kariyerine 1991-1995 yılları arasında DYP'den Trabzon milletvekili olarak adım atan Yılmaz, bu süreçte 49. ve 50. Hükümetlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini üstlendi. Spor tutkusu sadece siyasetle sınırlı kalmayıp, 1982-2001 yılları arasında Trabzonspor Kulübü'nde başkanlık yaparak futbola olan ilgisini pekiştirdi. Yılmaz, Trabzonspor'un altın çağlarını yaşamasında önemli rol oynadı ve kulübün ulusal ve uluslararası alanda tanınmasını sağladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN