O şehre giriş artık ücretli! 174 TL ödeyeceğiz

O şehre giriş artık ücretli! 174 TL ödeyeceğiz

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehri Venedik’e giriş paralı oldu! 5 Euro yani 174 lira veren şehirde gezebilecek. İşte merak edilenler…

İtalya’nın Venedik şehrinde yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Şehre günübirlik ziyaretlerden 5 Euro döviz kuruyla yaklaşık 174 TL değerinde özel bir giriş ücreti alınacak.Bu yeni karar Sabah 8.30 ile akşam 16.00 saatleri arasında şehir merkezine gelen günübirlik turistlere yönelik olacak.

BAZILARI MUAF

Yapılan uygulamada Otellerde kalan turistler, 14 yaşından küçük çocuklar ve engelli bireyler ise bu ücreti ödemeyecek. Amaç yoğun turist akınını önlemek.

img-5451.jpeg

TURSİTLERİN UĞRAK YERİ

Bu önlemle, Venedik’in üzerindeki turistik baskının hafifletilmesi amaçlanıyor. Şehir, dünya çapında önemli bir turistik destinasyon olup, geçtiğimiz yıl yaklaşık 3.2 milyon yatılı turist ağırladı. Venedik’in bu adımı, turist yoğunluğunu kontrol altına almak isteyen diğer şehirler için de örnek teşkil edebilir ve global bir trend başlatabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN