İsviçre sakın içmeyin uyarısında bulunmuştu! Beypazarı'ndan açıklama geldi: "Olağan bir durum"

İsviçre sakın içmeyin uyarısında bulunmuştu! Beypazarı'ndan açıklama geldi: "Olağan bir durum"

Beypazarı maden suyu severleri üzen haber İsviçre'den gelmişti! "Sakın içmeyin" diyerek uyarı yapılmıştı! Beypazarı konuyla ilgili açıklama yaptı: "Olağan bir durum..."

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun (FSVO), Türkiye'den ithal edilen Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor tespit etmesi ve ürünü ülkesinde yasaklamasıyla ilgili haberler gündemi sarsarken, Beypazarı yetkilisi Marketing Türkiye'ye önemli açıklamalarda bulundu.

BEYPAZARI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İsviçre'de, Beypazarı maden suları "doğurganlığı etkilediği" gerekçesiyle yasaklandı

Mynet'in haberine göre, İsviçre'nin yasağının ardından konuşan Beypazarı yetkilisi, yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının "1" olması gerekirken "2" olarak tespit edildiğini belirtti. Ancak, bu sonucun sağlık açısından son derece tehlikeli olduğunu belirtirken, bu kanıya nasıl varıldığını anlamadıklarını dile getirdi. Ayrıca, sağlıklı yaşam için insanların bor minerali takviye gıdaları tükettiğini ve Avrupa Birliği üye ülkelerinde mevzuat oranının 1'e 5 olduğunu vurguladı.

İÇME SUYU KRİTERLERİNE GÖRE MADEN SULARINI ANALİZ EDİYOR

beypazari.webp

Yetkili, yağışlardan etkilenen yeraltı kaynak sularının değerlerinin dönemsel olarak değişebileceğini ve içeriğindeki mineral değerlerinin artışlar ve azalmaların normal olduğunu belirtti. Yurt dışına gönderdikleri ürünler için 2022'de yapılan ölçümlerde bor mineralinin 0,33, 2023'te ise 1 olduğunu kaydetti. Ayrıca, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun yaptığı analizlerin içme suyu kriterleriyle maden sularını analiz ettiğini ifade etti.

Pek çok ülkeye ihracat yapan Beypazarı'na yönelik bu haberlerin maksatlı olarak çıkarılmış olabileceğini dile getiren yetkili, konuyla ilgili resmi bir yanıt için çalıştıklarını vurguladı. Ürünlerinin güvenliği konusundaki titizliklerini ve uluslararası standartlara uygunluğunu vurgulayan Beypazarı yetkilisi, yaşanan bu gelişmelerin detaylı bir incelemeyi gerektirdiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN